Witam. Ostatnio jak jeszcze jeździłem ósemką to po odpaleniu na postoju dało się słyszeć takie dziwne stukanie/cykanie z tyłu auta. Postawiłem ją do garażu w Wigilię i dzisiaj pojechałem ją odpalić, po odpaleniu dalej słychać te stukanie. Jest tak: po odpaleniu, na postoju, skrzynia w pozycji P słychać takie cyk......cyk......cyk w odstępach czasowych +/- 3 sekundy, po chwili pracy silnika cykanie staje się coraz szybsze czyli cyk za cykiem, aż całkowicie zniknie. Autko dalej na postoju na biegu jałowym i cisza, po 1/2 min znowu powolne cykanie a później coraz szybsze aż znika. Stanie się tak z 2/3 razy aż przestanie całkowicie i już się to nie pojawi. Dopiero np. po nocy na zimnym silniku przy minusowych temperaturach znowu tak się stanie z 2/3 razy lub aż pojadę, jeszcze chwilę pocyka i przestanie. Dźwięk słychać z tyłu samochodu macie filmik:
P.S. Silnik chodzi równiutko i cichutko, myślałem, że to się niesie gdzieś właśnie z silnika, ale słychać to ewidentnie z tyłu samochodu, nie z przodu.
![]() |
![]() |
[D2 01 3.3TDI ] Dziwna stukanie/cykanie z tyłu samochodu -
-
- Forum Audi A8
Pawulon_90, no tak dogrzewacz posiadam, działa prawidłowo, po zgaszeniu samochodu. Ale co by było nie tak? Podczas tamtej zimy tak nie cykało, nic się nie działo, teraz po odpaleniu auta dzieje się coś takiego. Jak zgaszę ósemkę to normalnie dogrzewacz się załącza, pochodzi i gaśnie, błędów na Vag'u - 0
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8