części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 00 4.2PB/LPG ] Oświetlenie bagażika

kryhawrc
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 00 4.2PB/LPG ] Oświetlenie bagażika

Post autor: kryhawrc » 31 gru 2014, 13:56

Znalazłem dwa podobnie tamaty na temat oswietlenia bagażnika ale u mnie jest troche inny problem.
Oczywiscie nie miałem oswietlenia w bagażniku oraz na FISie nic sie nie wyswietlało po otwarciu klapy. Czytajac poprzednie tematy zabrałem sie za czujnik w zamku. Okazało sie że wtyczka była odłączona. Po włączeniu oświetlenie zadziałało a na FISie pokazało otwartą klape. Pomyślałem że naprawiłem no ale po zamknieciu wszystko świeci dalej.
Czyli na moje wydaje mi się że mam uszkodzony czujnik w zamku, ale pisze tutaj zeby sie upewnić i nie wywalic kasy w błoto.
Chyba że moge jeszcze jakos to sprawdzić żeby być pewnym na 100%

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 31 gru 2014, 15:23

odepnij kostke od zamka, sprawdz wtedy czy oświetlenie zgasło, a tak fachowo to weś miernik do ręki, ustaw go na przejście ,otwórz klape odłącz kostke od czujnika i podłącz do czujnika miernik. jakimś śrubokrętem zamknij zamek. jak zamek się zamknie to miernik w żadnym wypadku nie może wskazywać przejścia
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

kryhawrc
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: kryhawrc » 01 sty 2015, 17:40

Po odpieciu wtyczki swiatło gaśnie, a po sprawdzeniu miernikiem cały czas jest przejście,czyli zamek nie rozłancza.
Teraz tylko pytanie czy wyciagać,rozbierac i próbować naprawić ???,czy allegro pl. Patrzyłem że w przedziale 30-50 złotych dostane uzywkę

ernesto

Post autor: ernesto » 01 sty 2015, 18:13

kryhawrc pisze: Teraz tylko pytanie czy wyciagać,rozbierac i próbować naprawić ???,czy allegro pl. Patrzyłem że w przedziale 30-50 złotych dostane uzywkę
W takiej cenie, ja bym się nie bawił w rozbierania. Zwłaszcza że jest to zamek i tfu tfu tfu nie daj bóg by się coś z nim stało w najmniej nieodpowiednim momencie.
Możesz spróbować, nie zaszkodzi lecz mikrostyki są upierdliwe.
Jeśli zdecydujesz się na kupno to wypnij wtyczkę by nie zjadło Ci akumulatora i czekaj na dostawę ;)

kryhawrc
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: kryhawrc » 04 sty 2015, 22:11

Zamówiłem drugi zamek(35 zl z wysyłką) ale naprawiłem tez stary. Napisze tutaj bo moze komuś sie przyda.
Przyczyną był złamany plastik w zamku który po zamknieciu wyłancza oświetlenie i kontrolke na FISie. Po sklejeniu na razie wszystko dziala prawidłowo(pewnie dopóki znów sie nie złamie)
Tak czy tak na razie usterka naprawiona a drugi zamek bedzie na zapas <okioki>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl