[D3 06 4.2TDI ] Nie łapie temp 90 c
[D3 06 4.2TDI ] Nie łapie temp 90 c
Witam mam problem z autem w czasie długiej trasy autem, silnik nie może w ogóle złapać temp 90 stopni .podlaczqlem kompa brak błędów dogrzewacz nie zablokowany podejrzewam termostat a wy jak myślicie?
kurcze wymienilem termostat i dalej nie lapie 90 stopni
na dworze -7 przejechane kolo 10 km i pokazuje 70 mialem swego czasu c6 i ta juz po paru km lapala temp i miala rowniez dogrzewacz. Komp podlaczany i nie wyrzuca zadnych bledow zwiazanych z dogrzewaczem , dym leci z z dogrzewacza prawej strony auta po odpaleniu go. wie ktos moze o co kaman ??
na dworze -7 przejechane kolo 10 km i pokazuje 70 mialem swego czasu c6 i ta juz po paru km lapala temp i miala rowniez dogrzewacz. Komp podlaczany i nie wyrzuca zadnych bledow zwiazanych z dogrzewaczem , dym leci z z dogrzewacza prawej strony auta po odpaleniu go. wie ktos moze o co kaman ??
uporałeś się z tą temperaturą? Miałem ten sam problem w D2 czujnik temperatury G2. robiłeś ogólny scan vagiem czy wchodziłeś w instrumenty? Bo u mnie przy ogólnym scanie silnika nie wykazało tego czujnika dopiero w instrumentach się pokazał. Jest to czujnik 4 pinowy w D2 umieszczony z tyłu silnika na wężu podaje on informacje do kompa samochodu i na wskaźnik temp na desce rozdz. Auto zapewne osiąga 90 st tylko na wskazówce skacze 50-80 st. 80-90st. Raz kupiłem czujnik niby oryginalny i osiągał max 80 st, wkurzyłem się pojechałem do ASO zapłaciłem 90 zł i teraz ok. Tak było u mnie.
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami