Ja również uważam, że zamiana prawdziwego drewna w naszych A8 na plastikowy carbon, to jak dla mnie poroniony pomysł i robienie krzywdy autu

.
Jeżeli już, to można wstawić listwy carbonowe z S8 (o ile oczywiście znajdzie się komplet w rozsądnej cenie, co pewnie do łatwych nie należy) lub pokusić się o zrobienie prawdziwego carbonu (jeszcze trudniejsze).
Ja swego czasu w moim C4 chciałem dołożyć listwy ozdobne. Też drewno mi się nie widziało, więc próbowałem oryginalne listwy trochę zmodyfikować, ale zawsze kierowałem się zasadą ma wyglądać jak oryginał i żadnych podróbek. Jeżeli coś ma być aluminiowe, to ma być zrobione z aluminium, a nie pomalowane na srebrno.
Mi bardzo podobają się listwy ozdobne w kolorze czarnym błyszczącym - tzw. lakier fortepianowy. Może kiedyś moja A8 doczeka się takich listew. W S8 lub A8 był taki pakiet w wersji poliftowej, a może sam je zrobię - ale tak jak się w dawnych czasach wykańczało fortepiany, czyli poprzez nałożenie politury szelakowej (a nie polakierowanie na czarno :-) ).