Tomas5 pisze:Bugalon, 3 ramienne są z dwoma rodzajami wieloklinów, więc musisz szukać z takim jaki jest w D2
[D2 preFL ALL ] Różnica w kierownicach
No dobra ale to jest tak ze w prefl jest jeden wieloklin a po fl drugi czy to tak uogólniać nie mozna ?
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Od roku modelowego 1997 (pomyłka, dopiero od 1998) wszedł szeroki wieloklin i taki jest też w tej kierownicy z pierwszego postu. Szukaj z szerokim wieloklinem (zdecydowana większość dostępnych na rynku) i bez problemu podejdzie.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, 21:33 przez gtfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Four rings to rule them all
Wielkie dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło, jeszcze jedno pytanie mam.
Jak odróżnić kierownice PreFL od FL ? Bo czytałem w archiwum forum, że do poliftowej trzeba bedzie rowniez osłony wymieniac. Na allegro sprzedajacy kompletnie nie maja pojecia co sprzedaja a ja nie wiem czy kierownica 3-ramienna do FL każda jest z chromowana obwodka i znakiem chromowanym w srodku? Czy do Fla też szły 3-ramienne kierownice wygladajace z przodu identycznie jak do preFL?
Jak odróżnić kierownice PreFL od FL ? Bo czytałem w archiwum forum, że do poliftowej trzeba bedzie rowniez osłony wymieniac. Na allegro sprzedajacy kompletnie nie maja pojecia co sprzedaja a ja nie wiem czy kierownica 3-ramienna do FL każda jest z chromowana obwodka i znakiem chromowanym w srodku? Czy do Fla też szły 3-ramienne kierownice wygladajace z przodu identycznie jak do preFL?
Pozdrawiam Bugi
Ta jest od FL (montowana od 06.2000):
A ta od pre-FL i FL od 08.1997 do 06.2000:
Widać różnice w wyglądzie poduszki i inaczej umieszczone przyciski do tipa (są też wersje bez przycisków).
Fizycznie podejdą obie, ale do działania przycisków od tipa może być konieczna wymiana taśmy airbag (czy obudowy kolumny też to nie dam głowy).
A ta od pre-FL i FL od 08.1997 do 06.2000:
Widać różnice w wyglądzie poduszki i inaczej umieszczone przyciski do tipa (są też wersje bez przycisków).
Fizycznie podejdą obie, ale do działania przycisków od tipa może być konieczna wymiana taśmy airbag (czy obudowy kolumny też to nie dam głowy).
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, 21:25 przez gtfan, łącznie zmieniany 2 razy.
qtfan, ale z tego co Apophis pisze, to ta co wyglada jak preFL tez byla montowana w FLu i ponoc roznice sa w tych co masz na drugim zdjeciu wiec nie wiem sam czego mam szukac dokladnie
Najgorsze jest to ze ja mam wlasnie wersje pomieszana, czyli preFL na szerokim wieloklinie. No i nie wiem teraz czy mi podejdzie kierownica od FLa bez rzezby tej obudowy czy musze szukac preFL, ktorej tak czy siak nie potrafie odroznic od wczesnej FLowej.
Najgorsze jest to ze ja mam wlasnie wersje pomieszana, czyli preFL na szerokim wieloklinie. No i nie wiem teraz czy mi podejdzie kierownica od FLa bez rzezby tej obudowy czy musze szukac preFL, ktorej tak czy siak nie potrafie odroznic od wczesnej FLowej.
Pozdrawiam Bugi
No fakt, teraz jak dokładniej sprawdziłem, to faktycznie wyszło, że ta z drugiego zdjęcia była jeszcze montowana we wczesnym FL. Uzupełniłem informacje wyżej.
Do Ciebie podejdzie każda na szerokim wieloklinie, nieważne czy FL czy pre-FL. Jak Ci nie zależy na przyciskach od tipa to nic dodatkowo nie musisz zmieniać
Nie podejdzie tylko taka, bo jest na małym wieloklinie:
Do Ciebie podejdzie każda na szerokim wieloklinie, nieważne czy FL czy pre-FL. Jak Ci nie zależy na przyciskach od tipa to nic dodatkowo nie musisz zmieniać
Nie podejdzie tylko taka, bo jest na małym wieloklinie: