![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Problem z otwarciem
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Problem z otwarciem
WItajcie, sytuacja następująca:
Podjechałem pod market - zamknąłem auto pilotem - wracam po jakimś czasie i dupa auto nie chce się otworzyć - otworzyłem bagażnik kluczykiem (nie otworzyły się drzwi) włączyły się awaryjne i dupa - rozpiełem aku poczekałem chwile i nic to nie dało - po podłączeniu akumulatora świecą się awaryjne i nie reaguje centralny z pilota - wcześniej auto pokazywało 10% naładowania akumulatora (mam problem z ładowaniem od dawna) nie jestem w stanie otworzyć drzwi. Jakieś pomysły na to? wolałbym aby auto nie utknęło na noc na hipermarkecie.
Podjechałem pod market - zamknąłem auto pilotem - wracam po jakimś czasie i dupa auto nie chce się otworzyć - otworzyłem bagażnik kluczykiem (nie otworzyły się drzwi) włączyły się awaryjne i dupa - rozpiełem aku poczekałem chwile i nic to nie dało - po podłączeniu akumulatora świecą się awaryjne i nie reaguje centralny z pilota - wcześniej auto pokazywało 10% naładowania akumulatora (mam problem z ładowaniem od dawna) nie jestem w stanie otworzyć drzwi. Jakieś pomysły na to? wolałbym aby auto nie utknęło na noc na hipermarkecie.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2015, 23:09 przez maciek1989, łącznie zmieniany 1 raz.

Z kluczyka nie da rady otworzyć drzwi ?
Co od odpalania z kabli to polecam konkretne kable bo kiedyś kolega wpadł po mnie w podobnej sytuacji z takimi "standardowymi" to ani drgnął (nie jestem pewien czy kable były sprawne ale 4-6mcy wcześniej odpaliły Sprintera ale A8 już nie dało rady)
szukaj numeru na jakąś autopomoc czy coś może mają usługę uruchamiania z kabla - na pewno taniej niż ew. laweta
a jak nic już nie wskórasz to chociaż się upewnij, żeby dobrze auto zamknąć!
Co od odpalania z kabli to polecam konkretne kable bo kiedyś kolega wpadł po mnie w podobnej sytuacji z takimi "standardowymi" to ani drgnął (nie jestem pewien czy kable były sprawne ale 4-6mcy wcześniej odpaliły Sprintera ale A8 już nie dało rady)
szukaj numeru na jakąś autopomoc czy coś może mają usługę uruchamiania z kabla - na pewno taniej niż ew. laweta
a jak nic już nie wskórasz to chociaż się upewnij, żeby dobrze auto zamknąć!
-
- Forum Audi A8
/
Bateria w pilocie wymieniona, samochó jest cały czas zamknięty nie daje się otworzyć - otwiera się tylko i wyłącznie klapa - wymiana akumulatora nic nie dała... jakieś wizja jakim magicznym sposobem dostać się do środka?

Kolego ale po podniesieniu klamki masz wejscie na kluczyk.Chyba ze cos zmieniales i klucz nie pasuje do zamka.A co do baterii to wyciag ja i wloz z z powrotem.Ja kiedys zmienilem baterie"nowka"i po paru dniach odmowila wspolpracy wiec to ze wymieniles nie musi oznaczac ze ona dziala.A po zmianie aku w dobrej kolejnosci zapinales klemy.Moze to banalne pytanie ale rozne cuda juz widzialem w D3 <tjaa>
Ostatnio zmieniony 02 lut 2015, 21:22 przez leon0376, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
-
- Forum Audi A8
W momencie kiedy odpiales aku mogles rozkodowac pilota. Jego wznowienia dzialania robi sie przez zamkniecie i otwarcie samochodu poprzez klamke kierowcy, ale skoro masz popsuta to przychodzi do glowy tylko wpieprzenie sie przez worek na narty o ile go posiadasz, albo wybicie szyby.
Przednia boczna wymienia sie w 10 minut. Czasem tylnej nie trachaj. Szyby sa tanie.
Przednia boczna wymienia sie w 10 minut. Czasem tylnej nie trachaj. Szyby sa tanie.
-
- Forum Audi A8
Worka nie ma, mowa o popsutej klamce - tego za bardzo nie rozumiem - nie mam dostępu bezkluczykowego tylko normalny - w klamce nie ma żadnych guzików stąd też nie wiem co miałoby się tam zepsuć - drugi pilot niestety nie działał od dawna, natomaist poprzednim razem po wymianie baterii w pilocie kluczyka nie musiałem kodować

-
- Forum Audi A8