części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 96 4.2PB ] dorobienie pilota

8psk
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 96 4.2PB ] dorobienie pilota

Post autor: 8psk » 03 lut 2015, 18:06

Wydaje mi się odpowiedni dział na temat.
Kupiłem jakiś czas temu a8 gdzie dostałem 1 org klucz plus 1 nieorg. Pilot który to nie steruje zamkiem tylko zalacza nieoryginalny alarm. Czyli zamykam audi z wkładki.
Nielezy mi to. Stad pytanie czy jest możliwe poza aso dorobienie pilota fabrycznego (nie wiem czy niewystepuje w kluczu) aby działał..? Ten klucz co mam jest z przyciskiem ale on chyba uruchamia żarówkę na kluczu.

Gość

Post autor: Gość » 03 lut 2015, 18:25

To nie żaowka tylko dioda irda. Wymień baterie i zakoduj sobie pilota a bedzie działał. Inna sprawa to że mając niefabryczny alarm mozna pod niego podłaczyć sterowanie C.Z. i też bedzie hasać.

8psk
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: 8psk » 03 lut 2015, 19:35

Dziękuję za szybką odpowiedź. Czyli mam sterowanie centralnym z kluczyka?
Szukam teraz na forum jak zakodować ten kluczyk, najpierw jednak muszę wymienić baterie.
Mimo wszystko czy jest możliwość dorobić klucz z pilotem, fabryczny klucz do fabrycznego centralnego poza aso?

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 03 lut 2015, 20:40

Masz taki kluczyk:
Obrazek

czy taki (tylko z przyciskiem)?
Obrazek
Four rings to rule them all

8psk
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: 8psk » 05 lut 2015, 11:10

Posiadam kluczyk z pierwszego zdjęcia, trochę nie wiem jak z kodowaniem bo mam tylko jeden klucz a musi być jeszcze jeden do inicjacji procedury kodowania w stacyjce.
dziękuję za zaangażowanie.

Gość

Post autor: Gość » 05 lut 2015, 12:58

Poszperaj na forum to znajdziesz jak się koduje. Nie potrzeba żadnego drugiego. WIem że chyba zamykałem auto i przytrzymałem kluczyk po czym pik na pilota i sie otworzyło już. COś w tym stylu ale robiłem to bardzo dawno to nie pamiętam dokładnie.

Tylko pamiętaj irda to nie radio. Działa z niedużej odległości(max kilka metrów) i po nacelowaniu na odbiornik na słupku środkowym.

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 05 lut 2015, 20:27

Dobrze wiedzieć. Sam się ostatnio zastanawiałem do czego ten przycisk. Gdy byłem u gościa co dorabia klucze rozebrał mi kluczyk i powiedział że wchodzą tutaj 4 baterie ale obsługują one tylko latareczkę więc olałem temat. Skoro to jest faktycznie przycisk od centralki to jutro jadę go okrzyczeć i karze wkładać te baterie bo jak to wygląda żeby (starą bo starą) ale w końcu limuzynę otwierać z kluczyka :)

Gość

Post autor: Gość » 05 lut 2015, 20:45

Idź do innego speca od kluczy. Mnie własnie taki wyjaśnił że to pilot nie latareczka i pokazał ogniś jak zakodować :)

8psk
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: 8psk » 05 lut 2015, 21:35

Dziękuje koledze za pomoc.
Faktycznie nie jest potrzebny drugi klucz w stacyjkę do zapłonu.
Można tylko jednym zakodować pilota.
Zamykamy kluczem centralny z wkładki kierowcy, przytrzymując na zamkniętym naciskamy po sekundzie przycisk (nic się nie dzieje)
Następnie otwieramy auto i na otwartym przytrzymując klucz naciskamy przycisk, (auto sie zamyka - od tej chwili pilot działa)
Może ktoś by to przypiął do tematu adaptacji pilota, dla tych co mają jeden pilot, nie będą kombinowali żeby dorobić drugi tylko po to aby zaadaptować sobie jednego pilota.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Apophis

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 06 lut 2015, 04:25

A ja dziękuję Tobie za to ze nie musze szukać jak zakodować kluczyk. Ciekawe czy jutro u mnie też zadziała ;) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl