W halogenach tez mam ledy can bus.
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Błąd żarówek przednich
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
Cześć, w wakacje wymieniałem xenony. Zakupiłem oryginalne żarniki D2S Philipsa 6000K i do kompletu też Philipsa ledy W5W 6000K T10 canbus. Niestety po montażu okazało się że wyświetlił się na FIS-ie błąd żarówek postojowych. A przecież to miał być zestaw który na 100% miał działać w audi. Więc kupowałem i wymieniałem i ... kupiłem chyba większość ledów W5W T10 oferowanych na alledrogo. Kupiłem też zestaw w ( sklepledowy ) - żarówki led w komplecie z filterkami - chyba za 70zł. I dopiero filterki z tego zestawu w połączeniu z ledami W5W Philipsa zadziałały poprawnie - NIE MA BŁĘDU PRZEPALONEJ ŻARÓWKI. Ale zamontowane w komplecie opraweczki do żarówek są takie troszkę chińskie i nie trzymały się w odbłyśnikach lampy. Więc wyciągnąłem lampy na zewnątrz auta i po zamontowaniu na stałe tych filterków w lampach wymieniłem te opraweczki na te które były zamontowane dotychczas - oryginalnie ( przylutowałem je ). Dopiero po tych wszystkich zabiegach cięszę się z efektu. Od pół roku jeżdżę i nie ma żadnego błędu - wszystko działa i nic się nie grzeje . A w szufladzie zostało pare kompletów bezużytecznych ledów. Ale czego się nie zrobi dla swojej NIUNI ?
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof