Ile zapłacę akcyzy?
hmmmm ,muszę dobrze się upewnić co do tego rzeczoznawcy,czekam na numer do kolesia z Lęborka który się tym zajmuje i dopytam jakie są realne szanse na obniżenie akcyzy przy D3
DODANO :
Co do rzeczoznawcy to przy sprawnym aucie można ugrać jakieś 20 peocent od wartości samochodu,zawsze cośtam znajdzie
Ja chcę za 2 tytgodnie przerejstrować autko ale wszystkie opłaty dobre 9000zł,samej akcyzy 7000zł , bez rzeczoznawcy da się jakoś obniżyć cenę? ,u mnie jest taka sytuacja że od czerwca 2014 jestem właścicielem i teraz chcę go przerejstrować do Polski,wiem że mienie przesiedleńcze odpada.
DODANO :
Co do rzeczoznawcy to przy sprawnym aucie można ugrać jakieś 20 peocent od wartości samochodu,zawsze cośtam znajdzie
Ja chcę za 2 tytgodnie przerejstrować autko ale wszystkie opłaty dobre 9000zł,samej akcyzy 7000zł , bez rzeczoznawcy da się jakoś obniżyć cenę? ,u mnie jest taka sytuacja że od czerwca 2014 jestem właścicielem i teraz chcę go przerejstrować do Polski,wiem że mienie przesiedleńcze odpada.
Dzisiaj się dowiedziałem że są nowe przepisy dla rzeczoznawców ,które weszły w życie i jest trudniej z kombinacjami,ja w piątek jadę do rzeczoznawcy........
Mam jeszcze pytanie ,jeżeli mam przegląd holenderski (APK) który jest ważny do września 2015,jezeli będę zakładać PL tablice to muszę robić przegląd w PL? bo słyszałem że ten holenderski może być akceptowany w PL
Mam jeszcze pytanie ,jeżeli mam przegląd holenderski (APK) który jest ważny do września 2015,jezeli będę zakładać PL tablice to muszę robić przegląd w PL? bo słyszałem że ten holenderski może być akceptowany w PL
Mieszkasz w DE kupujesz auto z PL meldujesz jak każde inne,jedynie zza uni trza dopłacac cła. W PL akcyzy recyklingi i inne haracze. kazde zarejestrowane auto nawet nie z uni może przeciez po Polsce jeździć,jak ma wazne ubezpieczenie i przegląd. Ale przy kupnie juz nie uznaje sie przeglądu?? Czyli co jakis niemiec jeździ po kraju inaczej niz tym samym autem ja?
kpiny panie kpiny.
kpiny panie kpiny.
Oczywiscie , ze przeglady sa uznawane, ale pod warunkiem jego waznosci powyzej roku co akurat do uzuskania w Niemczech nie jest trudne bo przeglad jest na dwa lata wiec starczy auto kupic w jego pierwszym roku waznosci przegladu, nie wiem na ile daja przeglady w innych krajach lub gdy auto nie jest starsze jak 3 lata i posiada wazny przeglad rowniez jest przebijany tylko na jego okres waznosci. Tak jest u mnie sprawdzone na kilku samochodach.
Potwierdzam ,jestem już po rejestracji autkaaro51 pisze:Oczywiscie , ze przeglady sa uznawane, ale pod warunkiem jego waznosci powyzej roku co akurat do uzuskania w Niemczech nie jest trudne bo przeglad jest na dwa lata wiec starczy auto kupic w jego pierwszym roku waznosci przegladu, nie wiem na ile daja przeglady w innych krajach lub gdy auto nie jest starsze jak 3 lata i posiada wazny przeglad rowniez jest przebijany tylko na jego okres waznosci. Tak jest u mnie sprawdzone na kilku samochodach.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2015, 18:26 przez jordan233, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
witam. może ktoś napisać jakie są wartości akzyzy dla audi a8 d2 4,2. Myślę ile by trzeba było zostawić w UC za A8 4,2 w rocznika 95-2000 z przebiegiem kolo 300k.
Czytam ze kolega kryhawrc zapłacił 1400 pln za 2000 rok, do ilu może spaść przy początkowych rocznikach?
W zakup kontrolowany jeden kolega też przywozi A8 i tam ktoś podawał szacowana akcyze ale jakoś niemoge teraz znaleźć.
Czytam ze kolega kryhawrc zapłacił 1400 pln za 2000 rok, do ilu może spaść przy początkowych rocznikach?
W zakup kontrolowany jeden kolega też przywozi A8 i tam ktoś podawał szacowana akcyze ale jakoś niemoge teraz znaleźć.