[D2 02 2.5TDI ] Błąd 18152-Rozpoznanie przełącznika Tiptro
[D2 02 2.5TDI ] Błąd 18152-Rozpoznanie przełącznika Tiptro
Przyjechałem do pracy rano bez problemów, cały dzień auto stało na 19 st. mrozie. Po pracy zapaliłem i po chwili zaświecił stan awaryjny skrzyni. Na VAG-u błąd 18152. Skasować można na pozycji D , ale na fisie podświetlany jest bieg 4 a nie D, pomimo że drążek jest w automacie. Po przełączeniu na inny rodzaj S,N,R,P błąd wyskakuje ponownie. Na kanale 11 (VAG)wyświetlane są wszystkie pozycje P,R,N,D,S jak i manualna zmiana z lewarka i kierownicy. Wyczyściłem wtyczkę przy skrzyni, pod osłoną było trochę oleju, ale nic to nie pomogło. Jeśli ktoś miał podobny przypadek to proszę o podpowiedź.
Rycho
-
- Super Klubowicz
Koledzy ja mam podobny problem tez auto stalo na mrozie i teraz po przelaczeniu na D a´sa podswietlone
wszystkie biegi na czerwono ,przy ruszaniu jakby sie sprzeglo slizgalo i do tego szarpie jak ruszam na D i na wstecznym! Czy ten pozycjoner ma cos z tym wspolnego? Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
wszystkie biegi na czerwono ,przy ruszaniu jakby sie sprzeglo slizgalo i do tego szarpie jak ruszam na D i na wstecznym! Czy ten pozycjoner ma cos z tym wspolnego? Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
Andrzej