![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Webasto - pilot
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Webasto - pilot
Mam pytanie jak uruchomić pilotem webasto?
Bo naciska i dioda z tego pilota świeci się na czerwono i nie wiem co i jak
Bo naciska i dioda z tego pilota świeci się na czerwono i nie wiem co i jak
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 23:36 przez kolonkos88, łącznie zmieniany 3 razy.
Mercedes Benz E500 V8 
Mój "dziodkowóz" nie jedno A8 i 7er nosem wciągnie

Mój "dziodkowóz" nie jedno A8 i 7er nosem wciągnie
Trzeba zaprogramować pilota. Procedura jest określona następująco:Acht pisze:sprzedający posiał gdzieś pilota , pytanie czy jak gdzieś dokupię to muszę uruchomić jakąś procedure adaptacji ? , czy będzie widział z automatu ?
http://alfa.icis.pcz.pl/~sznink/cars/webasto_pilot0.jpg
http://alfa.icis.pcz.pl/~sznink/cars/webasto_pilot1.jpg
Nigdy tego nie robiłem, ale postaram się ją opisać:
0. Przed rozpoczęciem programowania być może należy odłączyć na chwile baterie w pilocie
1. Usuń bezpiecznik, który odcina zasilanie od obiornika webasto (niestety nie udało mi się go zlokalizować - jak go nie znajdziesz, to myślę, że możesz odłączyć wtyczkę od odbiornika - powinien on znajdować się w lewej wnęce w bagażniku pod zmieniarką).
2. Odczekaj minimum 10 sekund i włóż bezpiecznik, a następnie w ciągu 3 sekund naciśnij przycisk OFF (przycisk B na rys.) w pilocie na 1 sekundę
3. Lamka C mignie 3 razy. Odczekaj przynajmniej 3 sekundy (max 8s) i przyciśnij przycisk START na 1s.
4. Lampka C mignie 3 razy. Odczekaj przynajmniej 3 sekundy (max 8s) i przyciśnij przycisk OFF na 1s.
sznink, skoro odpowiedziałeś koledze Acht nt. samochodu D2 FL to warto było jakiś cytat wstawić albo napisać że to do niego... uniknąłbyś nieporozumień bo założyciel tematu posiada akurat D3.
Wrzuciłem ten cytat żeby inni nie gubili niepotrzebnie wątku.
Pozdrawiam, FOSS
Ostatnio zmieniony 05 lut 2011, 13:32 przez sznink, łącznie zmieniany 1 raz.
Moj znajomy niedawno dorabial pilota do Webasto w ASo. Ok 600zl to go kosztowalo.Acht pisze:sprzedający posiał gdzieś pilota , pytanie czy jak gdzieś dokupię to muszę uruchomić jakąś procedure adaptacji ? , czy będzie widział z automatu ?
U mnie w A8 D3 jak wlacze webasto pilotem to na nim sie zapala czerwony LED (mruga przez chwile) i sie webasto zalacza i wyglada ok. Jest to troche inaczej niz w instrukcji bo ma pomrugac zielony LED przy poprawnym zalaczniu webasto.
Z kolei VCDS nie odczytuje w tej kwestii zadnego blegu.
Pozdrawiam
Aga