![]() |
![]() |
[D3 ALL ] jakie palniki xenon ?
Koledzy,
Podpowiedzcie prosze bo chyba kupiłem jakiś shit. Przypalił sie jeden xenon wiec kupiłem philips ( w intercars) i swieci strasznie zolto. Za jakis czas przepalil sie drugi wiec kupiłem osram rowniez 4300. Poprzednie miałem 4300 i świeciły na biało , a te na zolto. Czy szukać winy w przetwornicach, starterze czy w zarnikach.
Kupowałem zarnik d2s i mam bixenon. Czy moze podczas wymiany cos przestawiono?
Czekam na Wasze sugestie
Podpowiedzcie prosze bo chyba kupiłem jakiś shit. Przypalił sie jeden xenon wiec kupiłem philips ( w intercars) i swieci strasznie zolto. Za jakis czas przepalil sie drugi wiec kupiłem osram rowniez 4300. Poprzednie miałem 4300 i świeciły na biało , a te na zolto. Czy szukać winy w przetwornicach, starterze czy w zarnikach.
Kupowałem zarnik d2s i mam bixenon. Czy moze podczas wymiany cos przestawiono?
Czekam na Wasze sugestie
Oglądaj fotki znalazłem poglodowy kolor mojego światła ( auto nie moje)
http://olx.pl/i2/oferta/audi-a8-4-2fsi- ... 8q5pf.html
http://olx.pl/i2/oferta/audi-a8-4-2fsi- ... 8q5pf.html
-
- Forum Audi A8
Ja brałem 6000covacsxxx pisze: ernesto, wymieniales na 4300 czy inny? Masz jakaś fotke jak to wyglada?
To jest na ori PHILIPS jeszcze fabrycznych jak podejrzewam, nie były bardzo żółte ale biały ciepły. i postojowa standardowa żarówka
A tu 6000 made in Allegro i postojowe LED
Osobiście nie wydał bym 500 za dwa żarniki więc kupiłem podróbę ale na metalowych nóżkach
http://allegro.pl/d2s-philips-blue-visi ... 80145.html
Jak masz kase to to jest fajny zarniczek. Chinskich w d3 nie polecam bo kilka razy widzialem stopiony starter i tak wychodzila oszczednosc na zarnikach.
covacsxxx, wez no niech przejedzie sie ktos Twoja furmanka to zobaczysz czy nie swieca na niebiesko. Soczewka w d3 ma taki efekt ze na postoju tak wyglada, a w czasie jazdy dopierdziela niebieska poswiate.
ernesto, 100% musisz fest oslepiac. Na trasie spotykam czesto takich i bluznie jak sie mijam z nim
, a bez spryskow to nawet 1 w kolejce do zabrania dowodu.
Przewalilem juz calkiem sporo roznych kompletow i chinol zawsze wali w niebieski czy to 4300 czy 6000.
Jak masz kase to to jest fajny zarniczek. Chinskich w d3 nie polecam bo kilka razy widzialem stopiony starter i tak wychodzila oszczednosc na zarnikach.
covacsxxx, wez no niech przejedzie sie ktos Twoja furmanka to zobaczysz czy nie swieca na niebiesko. Soczewka w d3 ma taki efekt ze na postoju tak wyglada, a w czasie jazdy dopierdziela niebieska poswiate.
ernesto, 100% musisz fest oslepiac. Na trasie spotykam czesto takich i bluznie jak sie mijam z nim

Przewalilem juz calkiem sporo roznych kompletow i chinol zawsze wali w niebieski czy to 4300 czy 6000.
A ja ci powiem że 100% nie. Wszystkie przedlifty D2mają te samą konstrukcje zasadniczą lampy,w jednych siędziały żarówki inne xenon. Oczywiście oslepiać można jak sie ma lampy w niebo ustawione ale to inna bajka. Normalnie ustawione lampy w D2 pre FL nie mają prawa oślepiac i nie wazne jaką barwe światła masz. Natomiast xenon 6tyś jak u erniego jest już zimny ja wole nieco cieplejsze 5500maxaro51 pisze:ernesto, 100% musisz fest oslepiac. Na trasie spotykam czesto takich i bluznie jak sie mijam z nim, a bez spryskow to nawet 1 w kolejce do zabrania dowodu.

Do tego Erni ma ori xenony a sprysków w tym roczniku nie potrzebował. Ani poziomowania.
No to tym bardziej 6000k chinol + brak zmywania i poziomowania. Zeby to bylo 6000k a to jest ile sie trafi, niektore swieca lepiej inne gorzej. Ja jednak zawsze kupowalem 4300 i kazda chinska walila na niebiesko gdzie ori na bialo, ale niewazne. Nie dyskutuje bo znowu mi zablokujesz konto jak ostatnio gdy mam sprzeczne zdanie.