![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Ile płynu w zbiorniczku przy gazie
[D2 ALL ] Ile płynu w zbiorniczku przy gazie
Witam ostatnio oglądałem A8 z gazem z tego co wyczytałem miała reduktory scorpiona 2szt przy oględzinach sprzedający powiedział mi że płynu w zbiorniczku wyrównawczym jast min ponieważ gdy wleje więcej wybije twierdził że to norma przy gazie,a teraz moje pytanie czy tak powinno być???
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, 08:27 przez szelagsi, łącznie zmieniany 2 razy.
kolego u mnie też wybija , ale wybija tak że jak jest na minimum i odkręce korek od zbiorniczka wyrównawczego to wybija ale to raczej tak jak by powietrze dmuchneło i to wszystko , poziom płynu jest taki sam .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

Amstaff I tu ciebie poprę , to tak samo jak by ktoś tobie powiedział spuść powietrze z kół to samochód będzie lżejszy :lol:
Ps:

Ps:

A gdzie w tym wszystkim logika? Dołożenie kilku węży oraz reduktora/reduktorów nie wpływa znacząco na wzrost pojemności układu chłodzenia (zwłąszcza przy silniku V8). Zadaniem zbiorniczka jest kompensowanie przyrostu objętości płynu chłodzącego, które dla uproszczenia jeśli przyjmiemy 5% to jeśli instalacja LPG powoduje wzrost pojemności układu chłodzenia o 2 litry to przekłada się na dodatkowe przyrosty objętości o 100 ml - dla zbiorniczka wyrówawczego taka setka to "pikuś" ;-) .
Być może gdzieś źlerozumuję, ale na chłopski rozum tak to wiedzę.
Wywalanie płynu zbiorniczkiem bardziej zwaliłbym na usterkę korka na zbiorniczku (na ten przykład przykładowo).
Być może gdzieś źlerozumuję, ale na chłopski rozum tak to wiedzę.
Wywalanie płynu zbiorniczkiem bardziej zwaliłbym na usterkę korka na zbiorniczku (na ten przykład przykładowo).
"Wywalanie płynu zbiorniczkiem bardziej zwaliłbym na usterkę korka na zbiorniczku "
Właśnie to też może być powód
Właśnie to też może być powód

Ps:

Ps:

na minimum??? :shock: wg mnie cos tu nie gra z tą troche dziwną teroriaRafelek pisze:U siebie mam tak samo,płyn musi być na minimum bo inaczej będzie wybijał. Pytałem klienta od gazu to właśnie to samo mi powiedział.
uwazam ze toom_ek ma racje i w tym tkwi problem
Polecam wyminiac na nowe z ASO bo nie sa drogie az tak
klon_84 pisze:na minimum??? :shock: wg mnie cos tu nie gra z tą troche dziwną teroriaRafelek pisze:U siebie mam tak samo,płyn musi być na minimum bo inaczej będzie wybijał. Pytałem klienta od gazu to właśnie to samo mi powiedział.
uwazam ze toom_ek ma racje i w tym tkwi problem
Polecam wyminiac na nowe z ASO bo nie sa drogie az tak
Jeszcze nie kupiłem zastanawiam się i tylko mnie to zaciekawiło i mówię sobie że najpierw popytam jak jest u innych.A jak kupię to wymienię jeżeli to będzie problem