witam
od jutra stane sie posiadaczem A8L D3 2005 ale zanim dojdzie do radosci z jazdy mam maly problem :
samochod jest po kolizji przodu - bez akumulatora - skrzynia biegow jest w pozycji P jak ją przestawic na N by wciągnać samochod na lawete ???
dzieki z gory za pomoc
pozdrawiam
[D3 ALL ] TIP - zmiana biegów P->N bez akumulatora
[D3 ALL ] TIP - zmiana biegów P->N bez akumulatora
Ostatnio zmieniony 09 mar 2011, 22:20 przez c1_kowal, łącznie zmieniany 4 razy.
- gierobiala
- Super Klubowicz
dzieki za info sprawdzedaro72 pisze:Nigdy nie próbowałem bez akumulatora. Spróbuj przekręcić kluczyk w pozycji na tak jak pracuje normalnie silnik. Może blokada skrzyni odpuści. To są tylko przypuszczenia bo ja holowałem auto ale z akumulatorem.
kluczyk jest w stacyjce wyciagnac tez go nie mozna jest jak by zablokowany ... moze to norma jutro zadzwonie do serwisu audi moze czegos wiecej sie dowiem
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-06-10, 20:47 ]
problem nie stanowi akumulator - samochod jest po kolizji i jak podlaczy sie akumulator mrugnie tylko stan licznika i koniec ....gierobiala pisze:Albo wrzucić aku...
Witia pisze:Może już za późno ale awaryjne rozblokowanie skrzyni biegów umożliwiające przestawianie przełożeń w Audi A8 D3 znajdziesz po wyjęciu popielniczki .c1_kowal pisze:skrzynia biegow jest w pozycji P jak ją przestawic na N by wciągnać samochod na lawete ???
Pozdrawiam.
piękne dzieki - temat juz opanowany - taka samą informacje otrzymałem w serwisie
pozdrawiam