[inne ] Mercedes CLS co myslicie? Jaki silnik?
[inne ] Mercedes CLS co myslicie? Jaki silnik?
ostatnio wpadl mi w oko CLS W 219,piekna sylwetka.ale ciekawe jak z awaryjnoscia?
jaki silnik wybrac?
jaki silnik wybrac?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2015, 01:22 przez nikoa4, łącznie zmieniany 1 raz.
To ciekawe bo nie slyszalem o takim silnikumaten pisze:5.2 amg , jedynie takim jeździłem
Piękna sprawa ale nie zużyjesz aż 525 kucy
300 wystarczy w zupelnosci w benzynce
Sa cls 500 2 wersje silnikowe 5l i 5.5l wolnossace
Cls 550 kompresor amg
Cls 63 amg
Jezdzilem wszystkimi nawet chchialem kupic zamiast d3
Problemy cls ma z korozja
Najlepszy silnik to cls500 305 km wytrzymuje lpg osiagi identyczne jak a8 d3 4.2 bfm
Oczywiscie mowie najlepszy w znaczeniu rozsadny osiagi ekonomia itp
Bo nie ma nic piekniejszego niz 6.3
Pneumatyka tyla w opcji
Auto nie ma wiekszych problemow z elektryka jak d3
Aha i z tego co mi wiadomo to cls ma oznaczenia c219 a nie w219
Byc moze pod koniec roku bede zmienial auto i wlasnie takiego mietka bede szukal czas pokaze
Jeździłem ostatnie 2 lata CLS 55 AMG, auto bezawaryjne, koszty wcale nie takie straszne jak na AMG mogłoby się wydawać. ( mówię o 55AMG, bo 63AMG już zdecydowanie droższy w sprawach eksploatacyjnych ) , ogólnie polecam auto sylwetka do dzisiaj wyróżnia się w tłumie, dla normalnej jazdy ale jednak z uśmiechem cls 500 +lpg i jeździ się taniej niż w 3.0 cdi, a radość zdecydowanie większa.
Sporo części mechanicznych wspólnych z W211 e-klasa, więc dostępność jak i cena części ok.
Cechą tej generacji CLS napęd tylko i wyłącznie na tył, o ile e-klasa W211 występowała w napędzie 4-Matic, to CLS zawsze tył. Czy to plus, czy minus to juz do oceny indywidualnej.
Sporo części mechanicznych wspólnych z W211 e-klasa, więc dostępność jak i cena części ok.
CLS i korozja ? pierwsze słysze, chyba że mówisz o jakimś składaku, generalnie ten model nie ma najmniejszych problemów z korozją.raftor pisze:
Problemy cls ma z korozja
Zdecydowanie najlepszy kompromis : osiągi - koszty , silnik nie do zdarcia.raftor pisze: Najlepszy silnik to cls500 305 km wytrzymuje lpg osiagi identyczne jak a8 d3 4.2 bfm
Oczywiscie mowie najlepszy w znaczeniu rozsadny osiagi ekonomia itp
Modele od cls 500 w góre pneumatyke mają w standardzie.raftor pisze:
Pneumatyka tyla w opcji
Cechą tej generacji CLS napęd tylko i wyłącznie na tył, o ile e-klasa W211 występowała w napędzie 4-Matic, to CLS zawsze tył. Czy to plus, czy minus to juz do oceny indywidualnej.