![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Automatyczne domykanie drzwi, zasada działania
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Automatyczne domykanie drzwi, zasada działania
Szukałam, ale nie znalazłam, więc założyłam nowy temat. Mam automatyczne domykanie drzwi, super sprawa. Za każdym razem jak wchodzę czy też wychodzę z auta, to drzwi delikatnie domykam, a układ domykania drzwi dociąga je i zamyka. I teraz moje pytanie:
Czy tak się powinno robić? Czy układ się przez to za szybko nie zużyje? Czy może jednak powinnam zamykać drzwi z impetem, jednak w tym przypadku, jeśli za mocno trzasnę drzwiami, to czy ten układ dociągania mi się znowuż przez to nie zepsuje?
Dzwoniłam do ASO powiedzieli, że i tak prędzej czy później to dociąganie padnie, bo jest przewidziane na ileś tam lat, a potem ma się zepsuć i do wymiany.
Czy tak się powinno robić? Czy układ się przez to za szybko nie zużyje? Czy może jednak powinnam zamykać drzwi z impetem, jednak w tym przypadku, jeśli za mocno trzasnę drzwiami, to czy ten układ dociągania mi się znowuż przez to nie zepsuje?
Dzwoniłam do ASO powiedzieli, że i tak prędzej czy później to dociąganie padnie, bo jest przewidziane na ileś tam lat, a potem ma się zepsuć i do wymiany.
-
- Super Klubowicz
Moim zdaniem nie ma to żadnego znaczenia i tak za każdym razem silnik dociąga nawet jak trzaśniesz mocno, a sam mechanizm jest w zamku za każdym razem silnik musi dociągnąć linkę,czyli jak mocno zamkniesz to po chwili powinno być słychać delikatnie silnik, w sumie teoretycznie po mocnym zamknięciu powinien mieć lżej 

hehe przynajmniej nie mydlą oczukarokarolinka pisze:Dzwoniłam do ASO powiedzieli, że i tak prędzej czy później to dociąganie padnie,

tez jestem takiego zdania i nie ma co tu płakać rynek wtórny jest pełen gratów wszystko kwestia $aro51 pisze: po to jest wyposazenie zeby z niego korzystac. Jak sie psuje to sie naprawia i jezdzi sie dalej
- dracus6662
- Super Klubowicz
skrzynia i silniki też padną oraz katalizatory i tutaj też nie mydlę oczu
ach zapomniałem karolinka mówili że ventylator v2 tez padnie? chyba mają złotą kule
bo padł
, pytaj ich może ostrzegą nas przed kolejna awarią zanim nastąpi
a tak na marginesie to dociąg to piekna sprawa tylko jak to sie ma jezeli regulujemy ramki drzwi jak świszcze i rdzwi troszkę mocniej sie zamykaja to dociąg domknie czy jak z klapa bedzie otworzy się jak ma za ciezko a dociąg drzwi w takiej sytuacji poprostu nie domknie? <niewiem>

ach zapomniałem karolinka mówili że ventylator v2 tez padnie? chyba mają złotą kule

a tak na marginesie to dociąg to piekna sprawa tylko jak to sie ma jezeli regulujemy ramki drzwi jak świszcze i rdzwi troszkę mocniej sie zamykaja to dociąg domknie czy jak z klapa bedzie otworzy się jak ma za ciezko a dociąg drzwi w takiej sytuacji poprostu nie domknie? <niewiem>
Tiptronik wymiana oleju Audi 
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]

[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]

-
- Forum Audi A8
Muszę odpisaćaro51 pisze:Ja nie zauwazylem zeby dociag sie odzywal badz funkcjonowal podczas normalnego zamykania drzwi.karokarolinka, swiatel tez nie bedziesz uzywala bo sie xenony wypalajapo to jest wyposazenie zeby z niego korzystac. Jak sie psuje to sie naprawia i jezdzi sie dalej

A co do dociągu, to rzeczywiście nie pracuje, jak się mocno drzwi domknie, ale jak się je otwiera, to coś tam bzyczy. Funkcja fajna i wiem, że jak się zepsuje, to można naprawić, ale problem jest w tym, że ciężko znaleźć kogoś kto ogarnia A8-ki i podczas naprawy jednego, nie zepsuje czegoś innego. Tego się najbardziej boję, a ja ogólnie staram się bardzo dbać o auto, żeby potem przy sprzedaży wszystko było jak najmniej zniszczone i zużyte, jakoś tak mi fajniej przy sprzedaży jeśli wiem, że kolejny użytkownik auta będzie się nim cieszył w 100%.