części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

D-trójka "Audik" 2003 + cutouts 'by ManiekJames

Motostacja

Post autor: Motostacja » 26 lut 2015, 19:45

właśnie a co sie stało z modułem jak doszedłeś ze cos jest nie tak ?

ja mam oponki 255 40 r19 dunlop sport GT chyba to są dość głośne ale trzymaja dobrze juz mam je na aucie i w temp 5 st nie łapią uślizgu podobno nie ścierają sie tez tak szybko

Awatar użytkownika
ManiekJames
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ManiekJames » 26 lut 2015, 22:50

Apophis pisze:Zalóż i sprawdź je i bedziemy wiedziec bo tez se kupic chce :)
I tu właśnie problem :P bo oddadzą mi z malowania felgi ok. 05.03 ... i wtedy będę zmieniał koła <niewiem> to odrazu dam znać jak pasują !!

raftor pisze:... , na przód chce dać przelotowe 15 mm i znalazłem jedne niemieckie za 200zł i tez sie zastanawiam
a kradziejek nie kupujesz jakiś?
No bardzo jestem ciekaw tych dystansów bo drogie nie były :P

A co do kradziejek - no 100% coś kupię tej długości co nowe szpilki ... ale dopiero jak będę pewny tych dystansów ;) bo nie chcę kupować w ciemno a nie zbawi mnie 2 tyg. jazdy bez nich - tym bardziej że Autko garażowane więc i bezpieczniej!!

emdzej pisze:A ten moduł od akumulatora nowy, ulepszony to ten większy czy mniejszy? No i furka się odwdzięczy bezawaryjnością jak nic!
Mniejszy/po prawej - taki jeden naprawdę genialny elektryk dostał zadanie odemnie w związku z przyuczeniem nowego akumulatora ... bo ASO mówili że tego nie robią (nie trzeba podobno),
iiii zagłębił się w temat - spisał skądś numer gdzie występowała wadliwa partia modułów, przeczytał co jest na moim i powiedział żebym kupił i wymienił sam sobie używkę o tym samym numerze tyle że taki mniejszy z "C" na końcu :P i potem mi go przypisze i bedzie ok. wziął za to 50zł <hura>

MÓJ stary - 4E0 915181 (często wadliwe)
Nowy - 4E0 915181C !! (brak wad)

A co się działo - aku nowy a pokazywało czasami 60% sprawności w aucie, ciągle dziwne tryby oszczędzania energii, radio się odrazu wyłączało jak tylko na postoju włączałem, lampki gasły w kabinie mimo otwartych drzwi :P a i najgorsze - czasem nie działał zamek centralny i musiałem otwierać z KLUCZA (ale siara <hmm> )
aha i ciągle błędy w kompie o prądach spoczynkowych nr. 2, 4,5,6 itp.

A teraz jest BAJKA
raftor pisze:właśnie a co sie stało z modułem jak doszedłeś ze cos jest nie tak ?

ja mam oponki 255 40 r19 dunlop sport GT chyba to są dość głośne ale trzymaja dobrze juz mam je na aucie i w temp 5 st nie łapią uślizgu podobno nie ścierają sie tez tak szybko
Z modułem jak wyżej ;)

A co do oponek - Podobno od GT są cichsze, bo też brałem Twoje pod uwagę - ale zobaczymy bo mają praktycznie najniższy współczynnik głośności :P

Zobaczymy jak bedzie z moimi - bo jak już założę lato - to nie ma zmiłuj - jak spadnie śnieg to bede uważał jak na jajko :P

Motostacja

Post autor: Motostacja » 26 lut 2015, 22:54

ManiekJames pisze:A teraz jest BAJKA
o to fajnie ze udało sie opanowac temat mi po wymianie aku tez wcinało prąd ale po ustawieniu tmerów jest oki narazie
ManiekJames pisze:jak spadnie śnieg to bede uważał jak na jajko
nie stresuj mnie bo ja juz od tygodnia na letnich pocinam :P

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 27 lut 2015, 17:30

sorry za OT ale Rafotr powiedz jaki jest sens zakaldac zimowki na 2 miesiace w roku, pozniej trzymac je w garazu, a po 4-5 sezonach mimo ze opona z beiznikiem jak nowym nie bedzie spelniac swojego zadania ? Jakis sens jest w oszczedzaniu zimowek ?:)

ja zakladam zimowki przy pierwszych przymrozkach +- listopad i zdejmuje koncem marca pcozatkiem kwietnia jak sie cieplej robi.
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Motostacja

Post autor: Motostacja » 27 lut 2015, 20:21

Juz Ci tlumacze moj drogi kolego to nie oszczednosc tylko sytacja mnie zmusila scielo mi jedna opone bo nie bylo zbierznosci po wymianie wahaczy przez poprzednika , a bez sensu kupowac teraz kpl za 3-4 kola bo nie wiem czy za rok bede mial nadal d3 albo czy nie kupie 20 na zime i 20
Na lato ;) w innym wypadku jezdzil bym na nich jeszcze 2 mc ;)

Awatar użytkownika
ManiekJames
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ManiekJames » 02 mar 2015, 14:39

Odnosząc się do powyższego posta - Jeżeli niebo i ziemia (oraz ludzie i kasa :P ) pozwolą to planujemy jeździć Audikiem minimum 5 lat <amasz> tak jak i poprzednim autem jeździliśmy :D
ale to sie zobaczy - nie zapeszam <niegadam>

ps: aaaaaaaa i jak pisałem w innym temacie...

:D :D :D
No i pojawił się "Nowy" luksus w Audiku !!! <hura>

DOCIĄG KLAPY (o którym nawet nie wiedziałem że jest - tyle że zepsuty :P )

Pęknięta była sprężynka po której pozostały aż 2 ogniwa :P
Znalazłem "zastępcę" wygiąłem 2 ostatnie zwoje i jest NOWA :D
(oby wytrzymała długo - ale jak strzeli to przynajmniej bede wiedział CO)
Pozdrawiam !!

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 02 mar 2015, 19:30

Przesmaruj jeszcze zamek dociagu smarem w sprayu i posluzy dlugo... no i montuj elektryke klapy. To tylko silnik guzik i pare kabli :)

Motostacja

Post autor: Motostacja » 02 mar 2015, 19:41

ManiekJames pisze:Znalazłem "zastępcę" wygiąłem 2 ostatnie zwoje i jest NOWA
co robi za zastępce skąd podwędziłeś ja tez dorobiłem ale nie jestem z niej zadowolony ;<

Awatar użytkownika
ManiekJames
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ManiekJames » 02 mar 2015, 21:07

hehe wiem że w tamtym temacie już napisałem - ale i tu dodam to samo ;)
No ja postarałem się aby nie było wogóle smaru :P bo smar czepia pył i piasek :P więc wole bardziej suche ;)

A co do sprężynki - nooooo raczej Ci tego nie wytłumaczę zbytnio ... bo nie wiem jak,
ale chwilka ...
Obrazek

Podebrałem jedną taką sprężynkę z imbusa <niegadam>
ale nie pytaj jak na to wpadłem - przeszukałem CAŁY garaż i nie miałem nic innego na dziś...
Wiem że to nie jest zbyt pewne - ale jak sie znów popsuje to załatwię PORZĄDNIEJSZĄ <niewiem> :P
Pozdrawiam !!

Awatar użytkownika
ManiekJames
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ManiekJames » 04 mar 2015, 20:59

Nooooooooo i DZIŚ .... bite 5h czasu <hehe>

iiiii ... cały przód zrobiony - komplet WAHACZY założony ... uffff NIGDY więcej tego,
w sumie nie było tak strasznie jak pisali (śruby na górnych wyszły bez rozwiercania czy palnika ;) ) - ale miałem ograniczony czas i bałem się że nie zdążę :p

Teraz to błoga cisza i mięka jazda bez dziwnych odgłosów,
A jutro na geometrię i można zakładać LATO !! :]

ps: założyłem na chwilkę dystanse na przód - wszystko pasuje !!!!!!!!
tyle tylko że nie jechałem na nich więc nie wiem czy są idealne <niegadam>
Pozdrawiam !!

Motostacja

Post autor: Motostacja » 05 mar 2015, 10:19

Oo no to super. Wahacze robiles sam skreciles na opuszczonym kole pozycja dynamic ?

Jakie byly luzy i jakie miales wczesniej zalozone ?

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 05 mar 2015, 15:01

raftor pisze:Juz Ci tlumacze moj drogi kolego to nie oszczednosc tylko sytacja mnie zmusila scielo mi jedna opone bo nie bylo zbierznosci po wymianie wahaczy przez poprzednika , a bez sensu kupowac teraz kpl za 3-4 kola bo nie wiem czy za rok bede mial nadal d3 albo czy nie kupie 20 na zime i 20
Na lato ;) w innym wypadku jezdzil bym na nich jeszcze 2 mc ;)
a to zwracam honor :D
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 06 mar 2015, 23:27

Czekam na opinie dystansow, bo mam na nie chrapke + moze zawias ciut w dol.

Awatar użytkownika
ManiekJames
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ManiekJames » 07 mar 2015, 01:12

raftor pisze:Oo no to super. Wahacze robiles sam skreciles na opuszczonym kole pozycja dynamic ?

Jakie byly luzy i jakie miales wczesniej zalozone ?
W sumie sam, ale i z pomocą kolegi aby było szybciej ;)

A co do dokręcenia ich to wyszło tak pomiędzy Automatem a Dynamikiem (na podnośniku opuszczałem auto na podpórkę aby oparło się koło "do jazdy" i podokręcałem tak)
potem pełna geometria i przy okazji lekko był tył do poprawienia :)

A luzy - miałem 3 pozrywane tuleje i jeden luz na sworzniu :P
hmmmm co do marki - nie przyjrzałem się, ale zerknę.
Korton pisze:Czekam na opinie dystansow, bo mam na nie chrapke + moze zawias ciut w dol.
Jak tylko będą gotowe Letniaki - zakładam je + ten dystans i bujnę się sprawdzić czy nie bije przy powiedzmy 140km/h (oczywiście na autostradzie <okioki> )
Narazie wiem na 100% że pasują.
ps: zawias zostaje ten co jest ale na Dynamiku - boję się niżej bo już gdzieniegdzie przytarłem tą belką pod silnikiem <hmm>

Motostacja

Post autor: Motostacja » 07 mar 2015, 18:46

ManiekJames pisze:A luzy - miałem 3 pozrywane tuleje i jeden luz na sworzniu
yhh to mogłeś same tuleje gumowo metalowe powymieniać i ten wahacz co miał luz na sworzniu

no ale jak fura ma służyc przez wiele lat to wiadomo dobra inwestycja a stare mozesz na zapas mieć :)
ManiekJames pisze:boję się niżej bo już gdzieniegdzie przytarłem tą belką pod silnikiem <hmm>
ja mam zawias sport i nie ma bata ze pójde niżej z zawiecha bo mam wszystkie oslony plastikowe poprzycierane D3 jest długie i nie problem gdzies przytrzeć brzuchem

nie wyobrażam sobie jazdy na takim pakiecie jakim ma np FOSS widziałm na żywo i naprawdę fajnie to wygląda ale za dużo martwienia się typu wjade czy nie wjade to nie dla mnie ;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl