Witam.
Po ostatnie akcji z kawałkiem gumy w pompie gdzie jednym z elementów weryfikacji była ocena i czyszczenie elementów układu paliwa w baku pojawił sie nowym problem
po ocenie po naprawczej vcds miałem dwa błędy:
2251 - lub podobny generalnie webasto zablokowane- z tym sobie poradziłem poprzez adaptacje... i już nie występuje
01406 - no flame z indexem 00
na bazie ross wiki wiem że problemem może być powietrze w układzie paliwa , druga sugestia dotyczyła przeprowadzenia ustawień podstawowych (basic settings) na aux heat
zatem pytania:
1) Czy układ paliwa sam się odpowietrzy (o ile to to) podczas normalnej eksploatacji
2) Jak zrobić nastawinia podstawowe w aux heat... na której grupie - znalazłem dla vw grupa 04 dla innej marki vag 07 czy coś takiego... a jaka grupa dla Audi A8?? dla ułatwienia dodatm
select modul->08 Aux Heat->Basic settings-> ???? i własnie - którą grupe wpisać zanim nacisnę GO
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
[D3 06 3.0TDI ] Bład 01406 No flame
[D3 06 3.0TDI ] Bład 01406 No flame
Ostatnio zmieniony 21 lut 2015, 17:44 przez Endrju_b, łącznie zmieniany 1 raz.
zgodnie z instrukcja na rosswiki
When found in Aux Heater module of Audi A8 (4E), unlock heater module by saving a 1 in Adaptation Channel 007, then clear fault codes.
wprowadzam na aux heat w adaptacji 007 z 0 (old value) na 1(new value) naciskam TEST i pokazuje test 1... kiedy zapisze (save) wychodzę z modułu i ponownie do niego wracam - odczytuje wartość i znowu jest 0...
czy to możliwe że klon vcds nie obsłuży tej opcji? czy raczej problem jest gdzie indziej
When found in Aux Heater module of Audi A8 (4E), unlock heater module by saving a 1 in Adaptation Channel 007, then clear fault codes.
wprowadzam na aux heat w adaptacji 007 z 0 (old value) na 1(new value) naciskam TEST i pokazuje test 1... kiedy zapisze (save) wychodzę z modułu i ponownie do niego wracam - odczytuje wartość i znowu jest 0...
czy to możliwe że klon vcds nie obsłuży tej opcji? czy raczej problem jest gdzie indziej
a co ma być jak nie zero? skoro zapisałeś 1 to kabelka się nie czepiaj
wyczyściłeś błędy w sterowniku? zapłon off....on...łączysz się ponownie do sterownika i pojawia się błąd
02251 - Heater Unit Locked
000 - -
czy jest czysto?
jak jest czysto a przy kilku nieudanych próbach odpalenia piecyka pojawia się
01406 - No Flame
000 - -
000 - -
to znaczy, że sterownik ponownie został zablokowany... a wtedy tak jak napisał danishow
wyczyściłeś błędy w sterowniku? zapłon off....on...łączysz się ponownie do sterownika i pojawia się błąd
000 - -
czy jest czysto?
jak jest czysto a przy kilku nieudanych próbach odpalenia piecyka pojawia się
01406 - No Flame
000 - -
000 - -
to znaczy, że sterownik ponownie został zablokowany... a wtedy tak jak napisał danishow