Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 06 3.2FSI ] Zegary ( zawiesił się podczas jazdy )

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D4
Rocznik: 2014
Silnik: V6 3.0 TDI
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel
Imię: Arek

[D3 06 3.2FSI ] Zegary ( zawiesił się podczas jazdy )

Post autor: arektoporski » 12 mar 2015, 22:53

Witam , mam problem z zegarami podczas jazdy się porostu zawiesiły , nie działa (podświetlanie , prędkościomierz , obroty silnika i podświetlenie górnych kratek nawiewów ) natomiast kontrolki typu ABS , ręczny, ESP , kierunki itp. działają bez zarzutu ... jak dla mnie sytuacja dość dziwna , podłączyłem VCDS i w 17 nie wywala żadnych dłędów.

Może ktoś przerabiał ten temat , albo ma jakiś pomysł co może być nie tak ?
Pozdrawiam
Arek
Moj Retrofit :)

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka :) ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN

ROBIE
RSE DVD

PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 13 mar 2015, 09:37

A bezpiecznik może jakiś za to odpowiada? Sprawdzałeś?

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 13 mar 2015, 09:42

Z opisu widzę ze są dwa, dwa sprawdzilem i są ok , zastanawia mnie fakt ze nie świecą tez kratki nawiewów w desce rozdzielczej ... może to nie wina licznika tylko sterownika zarządzania pradem , bo tak sobie myślę że gdyby była to wina licznika to nie świeciły by też kontrolki a ona działają i co ma licznik do kratek nawiewów :) kurcze sam nie wiem ...

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka :) ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN

ROBIE
RSE DVD

PLAN

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 13 mar 2015, 16:17

Test licznika VCDS-em robiles ? Jak dla mnie zimnych lutow dostal i wysiadl.

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 13 mar 2015, 16:27

Może i masz rację , jednak stawiam na inna przyczynę :) jeszcze nie wiem jaką , po retroficie systemów byłem zmuszony kupić inny licznik i zakupiłem ten z 2009 roku , więc nie jest aż tak stary żeby były zimne luty , no ale pewien nie jestem :) odłączenie aku na noc i zobaczę czy coś się zmieni ...

Test chciałem zrobić VCDS ale nie mogę bo wyskakuje error , ale normalnie się łącze i bez problemów mogę zmieniać kodowania lub robić adaptacje

ROBIE
RSE DVD

PLAN

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 13 mar 2015, 17:47

arektoporski pisze:Może i masz rację , jednak stawiam na inna przyczynę :) jeszcze nie wiem jaką , po retroficie systemów byłem zmuszony kupić inny licznik i zakupiłem ten z 2009 roku
Starego nie masz, zeby podpiac i sprawdzic ?

Dziwna nietypowa sprawa CP jak sie zalacza wali bledami. Musisz pomyslec co grzebales z wiazkami wspolnego z licznikiem...

Motostacja

Post autor: Motostacja » 13 mar 2015, 19:07

CP pewnie sie odpalił , klima ma podswietlanie ?

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 13 mar 2015, 19:21

To nie CP usunąłem to z pół roku temu i wszystko było ok , ostatni nic w aucie nie robiłem ... dołączyłem aku sprawdzę jutro i dam znać czy coś się zmieniło

ROBIE
RSE DVD

PLAN

Motostacja

Post autor: Motostacja » 13 mar 2015, 22:20

Wiem ze zdejemowales bo inaczej liczniki nie beda dzialaly po wymianie, ale np u mojego kumpla w d3 tez nikt nie wie czemu na mmi odpalil sie CP

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 14 mar 2015, 16:07

Po ponownym podłączeniu aku wszystko wróciło do normy , licznik zaczął normalnie działać nie wiem gdzie był problem i mam nadzieje ze się to nie powtórzy , dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc

Narazie temat zawieszam :)

ROBIE
RSE DVD

PLAN

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl