[D3 05 4.2MPI ] Olej silnikowy ???
[D3 05 4.2MPI ] Olej silnikowy ???
Panowie czy ktoś orientuje się czy jest jakaś różnica pomiędzy olejem CASTROL EDGE PROFESSIONAL LONGLIFE III 5W-30, a CASTROL EDGE 5W-30.
Castrol Edge Professional LongLife III posiada dodatki polepszające właściwości smarne przy wydłużonych interwałach przeglądowych , drugi z rodziny Edge nie posiada takich właściwości / dodatków . Oba są w technologii FST .
Lepkość oraz specyfikacje są takie same : SAE 5W-30, ACEA C3, BMW LL04, VW 504 00/ 507 00 ,Porsche C30 , MB-Approval 229.31/ 229.51.
Lepkość oraz specyfikacje są takie same : SAE 5W-30, ACEA C3, BMW LL04, VW 504 00/ 507 00 ,Porsche C30 , MB-Approval 229.31/ 229.51.
Mi się wydaje, że ten jest najlepszy. 30-35 zł za litr w zależności od xxW/xx
Nikogo nie reklamuję
Testy odbywają się o godzinie 10, wszystkich chętnych zapraszam do sklepu z art. blacharsko-lakierniczymi na obwodnicy Wadowic pomiędzy komisem samochodowym a Statoilem. Proponuję wziąć ze sobą własny olej który będziecie mogli przetestować i porównać z olejem Sort na maszynce pokazanej w powyższym załączonym filmie.
Nikogo nie reklamuję
Testy odbywają się o godzinie 10, wszystkich chętnych zapraszam do sklepu z art. blacharsko-lakierniczymi na obwodnicy Wadowic pomiędzy komisem samochodowym a Statoilem. Proponuję wziąć ze sobą własny olej który będziecie mogli przetestować i porównać z olejem Sort na maszynce pokazanej w powyższym załączonym filmie.
Wygląda bardzo zachęcająco, tylko mam kilka wątpliwości. Czy ten olej nazwany wyścigowym będzie się nadawał do silników użytkowanych w cywilnych warunkach - przez analogię, np. sportowe tarcze hamulcowe wymagają odpowiedniej temperatury aby dobrze hamowały i zanim się nagrzeją, zwykłe tarcze często działają lepiej. Po drugie, co z pozostałymi właściwościami (np. myjące, konserwujące). Czy ten olej nie pozapycha kanalików olejowych w silniku? Pytam z czystej ciekawości.Kolmax1992 pisze:Mi się wydaje, że ten jest najlepszy. 30-35 zł za litr w zależności od xxW/xx
Nikogo nie reklamuję
Bądź dobry jak chleb.
Hej, sprzedajesz ten olej?Kolmax1992 pisze:Mi się wydaje, że ten jest najlepszy. 30-35 zł za litr w zależności od xxW/xx
Nikogo nie reklamuję