AQFa nie było w przedlifcie.AQF był montowany od '98r czyli jeszcze w przedlifcie
[D2 99 4.2PB/LPG ] Dobór ASB
-
- Forum Audi A8
Panowie ja natomiast mam 5hp24 dtd świeżo po remoncie łącznie z wymianą konwertera i wszystko super,
poza jednym czasem szarpnie przy redukcji z 5 na 4...
Magik twierdzi że to wina płyty sterującej z zaworami elektrohydraulicznymi.
Płyte przepatrzył,posprawdzał i wymył dokładnie,nic nie znalazł,ale twierdzi że to ona jest prezyczyną...
Moje pytanie: Czy podejdzie płyta sterująca z 5hp24 ale z 2001r. i od 3.3 tdi do mojej asb z 98r. 4.2 ???
Pytam bo takową mam okazje kupić za 400 zł.
Dodam że spec,który robił remont daje 12 miesięcy gwarancji bez limitu kilometrów.
Auta jescze nie odebrałrm i nie zapłaciłem ani złotówki.
Całkowity koszt remontu 1700 €
Jeżeli ja załatwie tą płyte to wyjdzie 1600 €
bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
poza jednym czasem szarpnie przy redukcji z 5 na 4...
Magik twierdzi że to wina płyty sterującej z zaworami elektrohydraulicznymi.
Płyte przepatrzył,posprawdzał i wymył dokładnie,nic nie znalazł,ale twierdzi że to ona jest prezyczyną...
Moje pytanie: Czy podejdzie płyta sterująca z 5hp24 ale z 2001r. i od 3.3 tdi do mojej asb z 98r. 4.2 ???
Pytam bo takową mam okazje kupić za 400 zł.
Dodam że spec,który robił remont daje 12 miesięcy gwarancji bez limitu kilometrów.
Auta jescze nie odebrałrm i nie zapłaciłem ani złotówki.
Całkowity koszt remontu 1700 €
Jeżeli ja załatwie tą płyte to wyjdzie 1600 €
bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
A8 AKG 5HP24
I tak i nie moja wtedy spora kwota była i tak kompromisem bo zamiast niecałych 8tyś mogłem spokojnie wydać naście. Wtedy w ofercie więcej nowych czesci nawet mechatronika.
WIęc w 99% re komplexowe remonty są po czesci na regenerowanych gratach przecież.
Jak ktoś chce jeździć to wyda np 7klocków jak chce jeździc i miec nówke nie ma sprawy 25tyś w ASO nowa
WIęc w 99% re komplexowe remonty są po czesci na regenerowanych gratach przecież.
Jak ktoś chce jeździć to wyda np 7klocków jak chce jeździc i miec nówke nie ma sprawy 25tyś w ASO nowa