części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Logo klubowe

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Logo klubowe

Post autor: FOSS » 04 sie 2009, 12:15

Koledzy, ja tak w temacie naklejek klubowych i tym podobnych...

Ponieważ z naklejkami, tudzież z podkładkami pod tablicę rejestracyjną idzie tak jak idzie mam inny pomysł...

Można by poprostu indywidualnie kupić małe naklejane literki koloru srebrnego ("chromowane") i naklejać skrót nazy naszego klubu...
Trzy znaki: A8T

Miejsce naklejania: z tyłu na dole klapy, pod prawą lampą, blisko prawej krawędzi klapy oraz po bokach na prawym i lewym nadkolu powyżej bocznych kierunkowskazów.

Dla niewtajemniczonych będą to jakieśtam literki - dla nas klubowiczów całkiem wyraźne oznakowanie widoczne i z tyłu pojazdu i z obu boków.

Następna zaleta tegoż pomysłu to dostępność...
na Allegro jest tego sporo ale warto oczywiście wybierać coś w jednym stylu - tutaj znalazłem takie które kształtem przypominają czcionkę Audi ale są także inne - tylko kwestia szybkiego wyboru :lol:

I jeszcze jedna niezaprzeczalna zaleta to uniwersalność - pasuje do każdego lakieru i zawsze wygląda tak samo gustownie...
w przypadku naklejek ciągle będzie kłopot z naszymi gustami gdyż nie na każdym kolorze lakieru naklejka może się podobać.

Mnie osobiście całkowicie zaspokaja bo niewtajemniczonym nie mówi nic, nam klubowiczom mówi dużo i taki chromowany dodatek nie szpeci auta co w przypadku naszych zacnych limuzyn jest istotne 8-)

Proszę o wasze uwagi - za, przeciw i inne :arrow:
.
.
.
.
Dla moderatorów:
Wiem, że temat logo zaistniał już wcześniej lecz z rozmysłem założyłem nowy temat gdyż opisuje on inne logo i mam nadzieję, że w tym oddzielnym wątku omówimy ewentualne za i przeciw co do tego konkretnego pomysłu na logo umieszczone na samochodzie.

Nie używaj gwiazdek, ozdobników i capsa w tytułach. To nieregulaminowe. Dzięki - Doc

Oczywiście Doc...
ale taka uwaga po miesiącu czasu :?:

:idea:
Ciekawe...
zgodnie z przytoczonym regulaminem drugi temat dotyczący także logo klubowego do tej pory ma nieprawidłową nazwę (caps) - czy to Ci nie przeszkadza :?:
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 02:24 przez FOSS, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Silnik: Inne
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 04 sie 2009, 16:56

FOSS, spokojnie. Po co to ? Mamy się przecież identyfikować. Niedługo będą wlepy klubowe, teamowe i wówczas będziesz zrywał tę starą?

Na ulicy zobaczysz ósemkę z charakterystyczną wlepką, będziesz wiedział, że to kolega z klubu, a jeśli każdy ponakleja co popadnie co i rusz coś innego, to traci to sens.

Troszkę cierpliwości. Jeszcze w wakacje, pod koniec będę to robił.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 sie 2009, 21:27

Ależ ja wcale nie chcę aby każdy kupil coś innego - stąd ten temat i link do konkretnego wzoru.

A osobiście wolałbym takie trzy chromowane "cichociemne" literki niż naklejkę z napisem wprost "Audi A8 Klub Polska" - rzadsze kluby i bardziej elitarne nie potrzebują takiej afirmacji wprost :lol:

tym bardziej, że te literki swoim stylem przypominają oznakowanie audi i (jak pisałem wcześniej) mogą wyglądać dobrze na każdym kolorze auta :-o
a naklejka musi być inna na srebrny a inna na czarny lakier a na innych kolorach i tak będzie wyglądać inaczej...
na ramkę pod tablice też nie mam ciśnienia - wystarczą mi takie male trzy literki w tych trzech miejscach auta...
bez żadnych naklejek, chorągiewek, balonów i innych takich... - A8 to nie Calibra i tak też się w nim czuję :-P

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator

Post autor: Doc » 04 sie 2009, 22:24

FOSS, każdy oczywiście może we własnym zakresie robić co chce i naklejać na swoje auto. Nikt przecież nie może zabronić. Zabronione jest jednak masowe rozpowszechnianie, sprzedaż wlepek bez zezwolenia administracji.
Ma to na celu głównie identyfikację i unifikację, oraz chronienie klubowiczów przed potencjalnymi oszustami, którzy zebraliby wpłaty i tyle ich widzieli.

Ja dzisiaj wysłałem logotypy do wyceny i lada dzień będę znał dokładnie temat.
Jak logo wyglądać będzie widać na załączony obrazku.

Dla ciemnego lakieru nadwozia, będzie logotyp z białymi literkami, dla jasnego z czarnymi literkami. Zapewniam, że będzie ( jak widać ) gustowne jak przystało dla naszych bryczek. To nie kalibra tim ;-)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 sie 2009, 22:37

Kolego, ależ ja tylko rzuciłem temat do dyskusji.

Nie wnikam kto ma prawa do sprzedaży a kto nie bo nie zamierzam tu sprzedawać jakichś wlepek...
tak samo jak nie zamierzam prowadzić tutaj jakichś zbiórek pieniedzy...
link który zamiescilem to nie moja aukcja tylko jakiśtam sprzedawca na Allegro jakich pełno...
zaproponowane przeze mnie rozwiązanie nie zawiera logo ani nazwy klubu...
no chyba że właśnie w tym widzisz problem.

ale i tak każdy zrobi jak będzie chciał :-P

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator

Post autor: Doc » 05 sie 2009, 20:39

FOSS pisze:Nie wnikam kto ma prawa do sprzedaży a kto nie bo nie zamierzam tu sprzedawać jakichś wlepek.
A ja Cię o to wcale nie posądzam.
FOSS pisze:zaproponowane przeze mnie rozwiązanie nie zawiera logo ani nazwy klubu...
no chyba że właśnie w tym widzisz problem.
Naturalnie. Nie będą to wówczas wlepki klubowe.
2009-04-28 godzina 21:40 - założyciel forum A8Team.PL. Ps: Polecam iParts.pl

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 05 sie 2009, 23:43

Panowie, spoko, pomysł bardzo ciekawy. Mnie się podoba, ale teraz nie wiem na co się zdecydować. Trzeba przyznać że zapodana przez kolegę FOSSa propozycja jest genialna w swojej prostocie.
Bądź dobry jak chleb.

MorgothV8

Post autor: MorgothV8 » 06 sie 2009, 09:03

ja powim szczerze, wiele osób pewnie ma podobnie.
Ja juz mam ramki i naklejki AKP, a z auta nie chcę robić "oklejaka" więc ja (ale to tylko moje zdanie) byłbym za czymś "dyskretnym" np na tylnia szybkę (tą małą trójkątną)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 06 sie 2009, 11:24

MorgothV8 pisze:(...), a z auta nie chcę robić "oklejaka" więc ja (ale to tylko moje zdanie) byłbym za czymś "dyskretnym" np na tylnia szybkę (tą małą trójkątną)
no właśnie, ja także nie chcę "oklejaka" dlatego też myślałem o czymś dyskretnym "cichociemnym" ale jednocześnie całkiem czytelnym dla pozostałych klubowiczów :lol:

dla niewtajemniczonych te literki które opisałem "A8T" lub "A8TM" mogą być niczym - ot jakiś wybryk właściciela - i to jest dla mnie fajne..
po przemyśleniach skłaniam się ku "A8TM" bo "A8T" przypomina wyglądem "ABT" (logo firmy tuningowej) a to trochę "wiocha" :shock:

Chyba kupię sobie takie literki i wrzucę fotkę jak to wygląda - koszt i tak niewielki :-P

Lukasz_
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lukasz_ » 06 sie 2009, 17:32

Nie chcę się afiszować z naklejką strony www klubu jak jakiś małolat, który ledwo co kupił golfa II i podnosi tym prestiż auta. A8 sama w sobie jest prestiżowa, a taka naklejka wpłynie ujemnie na jej wizerunek.
A8TM - popieram - dla mnie bdb pomysł. Mogłoby być nawet w formie ładnie zaprojektowanej, małej naklejki... tak, że postronna osoba nie wie o co chodzi, a każdy z nas rozpozna klubowe auto.

Kolego Doc nie rozpędzaj się tak z projektami. Moim zdaniem, to my użytkownicy A8-ek powinniśmy mieć największy wpływ na to jak oznakować auto. Sam jeździsz (z tego co widzę) Toyotą, więc nie będziesz woził emblematu A8team.pl na aucie, a może Ci pozostać sporo naklejek ;)

Awatar użytkownika
Paoo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paoo » 06 sie 2009, 17:48

Moje zdanie jest takie.Jeżeli ktoś chce to niech sobie nakleja na swoje auto to co sobie chce ale w ten sposób właśnie robi wioche sobie jak i klubowi bo to nie jest żadne logo klubowe ani nic co jest związane z klubem.Proponuje lodowaty prysznic dla ochłody i poczekajmy na właściwe OZNAKOWANIE naszych 8-mek.Pozdrawiam!!!!
Jest A8 4.2 Quatro PB w mażeniach Q7 4.2!!!!

Awatar użytkownika
cezar88
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cezar88 » 06 sie 2009, 19:00

widzę że sprawa naklejek wzbudza wiele emocji :mrgreen: pomysł FOSS-a bardzo mi się podoba jednak jeśli należymy do jednego klubu to musimy wszyscy zdecydować w jaki sposób oznaczymy swoje auta. a co do tych literek to ja proponował bym je umieścić tam gdzie była planowana naklejka, czyli pod tylną lampą :mrgreen: a kto wogóle jest za naklejkami a kto za literkami? może jakaś ankieta czy cóś? :-P

Lukasz_
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lukasz_ » 06 sie 2009, 19:24

dyskretna naklejka z napisem A8TM na trójkątnej szybce z tyłu (prawa/lewa - kwestia wyboru ogółu)

vwzone
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: vwzone » 06 sie 2009, 19:48

naklejka lepsza ;-) napis troche wiochą zalatuje powiem wam szczerze koledzy. Bynajmniej moim zdaniem

Awatar użytkownika
SJake
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: SJake » 06 sie 2009, 22:08

Lukasz_ pisze:dyskretna naklejka z napisem A8TM na trójkątnej szybce z tyłu (prawa/lewa - kwestia wyboru ogółu)
W ostateczności.

Zablokowany

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl