[D2 ALL ] Felgi 19" - jakie opony?
Pany opona mam być minimum taka jak przewiduje producent w danym rozmiarze. Jak komu za dużo gumy to niech se wsadzi 20" czy więcej i dętke naciągnie jakąś na te felgę
Ja kiedyś miałe za mały profil i ani to nie wyglądało ani nie jeździło bo poza brakiem komfortu to jeszcze naklepie sie wirtualnych kilometrów
Jedyny plus to nieznacznie lepsze kopytko..
Ja kiedyś miałe za mały profil i ani to nie wyglądało ani nie jeździło bo poza brakiem komfortu to jeszcze naklepie sie wirtualnych kilometrów
Jedyny plus to nieznacznie lepsze kopytko..
To prawda roznica w drogach pl i uk jest znaczaca ale... W zeszlym roku bylem w pl i na rozmiarach 225/35/19 przod i wlasnie 255/30/19 tyl
Oczywiscie przod sterczal za bardzo mam na mysli duuuzo miejsca w nadkolu. Ze to tyl na tym zestawie byl idealny.
Tak to fakt wole nalesniki i naciag ale do tego jest potrzebna gleba. W A8 tego mi nie trzeba bo mam to w S3 ale nie lubie tez i duzo gumy. Dlatego tez napisalem ze polecalbym rozmiar wlasnie 255/30
Wiadomo jak kto lubi.
Zrobie fotke jak to teraz u mnie wyglada i jak bedzie z drugim zestawem
Oczywiscie przod sterczal za bardzo mam na mysli duuuzo miejsca w nadkolu. Ze to tyl na tym zestawie byl idealny.
Tak to fakt wole nalesniki i naciag ale do tego jest potrzebna gleba. W A8 tego mi nie trzeba bo mam to w S3 ale nie lubie tez i duzo gumy. Dlatego tez napisalem ze polecalbym rozmiar wlasnie 255/30
Wiadomo jak kto lubi.
Zrobie fotke jak to teraz u mnie wyglada i jak bedzie z drugim zestawem
Mam kumpla co tez handluje kołami,oponami i kilka ósemek juz objeździł. Zakladał tez rózne koła,sprzedawał i raz mi opowiadał jak jego ósemka sobie radziła a inny załozył i cos strzelało odrazu. Wniosek chyba taki z tego że nie kazdy mechanizm róznicowy już ma siłe na nadrabianie róznic,to wynika tez pewnie z ilości km przejechanych. Ja robie dużo ktoś inny okazjonalnie.
-
- Super Klubowicz
Oryginał ma 225/60 R16 najbliższym odpowiednikiem na szerokość 275 i felgę 19 będziesz miał 275/35 R19Limuzyna pisze:Panowie czy ktos pomoze mi z doborem opon do tych felg ? Bardzo prosze.
średnica koła 676.4 mm (ori) mm 675.1 (275/35/19)
różnica w średnicy koła -1.3 mm
óżnica w prędkości (%) -0.19 %
50 - 49.9 km/h
100 - 99.81 km/h
150 - 149.71 km/h
do 275/35/19 najlepiej zbliżona będzie 245/40/19Limuzyna pisze:A co sądzicie o takim rozmiarze przód 245/40 a tył 275/35 mowa o felgach 19" przod 8,5 tył 9,5 ?
Jeden znajomy wulkanizator proponował mi 245/40 a drugi 245/45.
245/40/19 przód
275/35/19 tył
Różnica w średnicy jest 3,5mm Quattro sobie poradzi. To tak jak byś miał na przodzie opony z bierznikiem 7mm a na tyle opony z biersnikiem 4mm.
Ciekaw jestem ile osób sprwwdza sobie bierznik i jak się różni przód a tył 4mm to kupują nowe opony.
3 czy 5 mm na wysokości koła to nie jest 5cm czy 10cm.
Ja na takiej różnicy 5mm prze śmigałem już 45 kkm i jakoś torsen nie umarł jak to inni twierdzą.
275/35/19 tył
Różnica w średnicy jest 3,5mm Quattro sobie poradzi. To tak jak byś miał na przodzie opony z bierznikiem 7mm a na tyle opony z biersnikiem 4mm.
Ciekaw jestem ile osób sprwwdza sobie bierznik i jak się różni przód a tył 4mm to kupują nowe opony.
3 czy 5 mm na wysokości koła to nie jest 5cm czy 10cm.
Ja na takiej różnicy 5mm prze śmigałem już 45 kkm i jakoś torsen nie umarł jak to inni twierdzą.