części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Luz na kierownicy

Konradviper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Luz na kierownicy

Post autor: Konradviper » 14 kwie 2015, 23:17

Na mój gust poza maglownicą nic innego to być nie może ale od tego jest forum, żeby się utwierdzić we własnych przekonaniach. A że takich symptomów nie znalazłem w szukajce to:

Luz mam na kierownicy. Paskudny, taki ze 2cm na obwodzie. Źle się jeździ, szczególnie w trasie podczas wiatru.
Sprawdzilem i wychodzi na to że luz jest tylko w pozycji na wprost.
Wspomaganie działa lekko.
Podczas manewrowania jak dużo kręcenia kółkiem mam takie pojedyńcze stuknięcie z okolic magla.
Końcówki, wahacze i amortyzatory wymienione niedawno.
Aha maglownica była regenerowana ponad rok temu. Tzn mam fakturę na taką okoliczność, dostałem ją od gościa co mi auto sprzedał.

Szukać maglownicy, czy jakieś pomysły?

tomek87g
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tomek87g » 15 kwie 2015, 08:31

Możesz doraźnie spróbować skasować luz na listwie , tylko z glowa zyby kiera sama wracala do jazdy na wprost ;)

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: karol208 » 15 kwie 2015, 08:42

A może to krzyżak?

Gość

Post autor: Gość » 15 kwie 2015, 10:45

Maglów w D2 sie nie regeneruje bo niby z czego? Cała ta regeneracja polega tylko na wymianie uszczelnień.

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 15 kwie 2015, 21:42

Apophis pisze:Maglów w D2 sie nie regeneruje bo niby z czego? Cała ta regeneracja polega tylko na wymianie uszczelnień.
Mi też tak kiedyś powiedzieli w warsztacie specjalizującym sie w regeneracji maglownic. Powiedzieli jak cieknie, naprawią, jak są luzy, może częściowo je skasują, ale nie wymienią zyżytych elementów na nowe bo są niedostępne. trafił mi się magiel z auta które stało 8 lat z przebiegiem 56 tys, zapłaciłem 3x tyle co za maglownice z Allegro, ale działa bez zarzutu do dnia dzisiejszego.

Konradviper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Konradviper » 18 cze 2015, 22:10

Może to głupi pomysł, ale skoro mam luz tylko w pozycji na wprost i jest to wina zużycia elementow maglownicy, to może dałoby się ten luz przesunąć nieco w lewo lub prawo regulując końcowkami drążków...?
Gdyby przestawić kierownicę na wieloklinie ząbek lub dwa i skompensować to regulacją koncówek drążków, to luz przesunąłby się w inne miejsce, ktorego używa się zdecydowanie rzadziej niż pozycji nawprost.
Pewnie zmniejszyłby sę delikatnie maksymalny skręt kół w jedną stronę, ale to właściwie jedyny minus tego rozwiązania.
Co myślicie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl