[D2 ALL ] Spalanie 4.2
[D2 ALL ] Spalanie 4.2
witajcie
dwa tygodnie temu bułem nad możem i jechałem stylęm jak wszyscy bez szarżowania i bardzo sie miło zdziwiłem jak wróciłem do domu to na komputerze srednie spalanie wyszło mi 8,8L/100km. trasa ok 500km. srednia prędkośc jazdy między 90 a 130km/h
czy to możliwe czy komputer oszukuję???
dwa tygodnie temu bułem nad możem i jechałem stylęm jak wszyscy bez szarżowania i bardzo sie miło zdziwiłem jak wróciłem do domu to na komputerze srednie spalanie wyszło mi 8,8L/100km. trasa ok 500km. srednia prędkośc jazdy między 90 a 130km/h
czy to możliwe czy komputer oszukuję???
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, 09:58 przez RAJAN, łącznie zmieniany 3 razy.
Jest taka możliwość. Mi tak wyszło dwa lata temu. Na trasie 700 km średnie wyszło 9/9,6 litra. Dodam, że jeszcze szukałem kwatery no i niewielkie korki. Kiedyś na odcinku 100 km zrobiłem wynik 7,2. Ale nigdy więcej tak nie jechałem. Emeryci szybciej jeżdżą. Minimalna prędkość była 70 km/h, a maksymalna nie przekroczyła 105 km/h. Przejechałem tak tylko te 100 km.
Dążenie do doskonałości.
witam , po co kupować taki samochód i dobijać go ecologiczą jazdą ????
to że moja A8 pali mi 20 gazu w mieście to jest wszystko okej , jak zejdę do 18 to jest dobrze , ale nie szaleje żeby zejść poniżej 16 l/100km w mieście , na trasie : gdańsk-warszawa-gdańsk , zszedłem do 13,5 litra i jestem z tego zadowolony .
Nie rozumiem ludzi którzy kupują takie auta i jeżdzą jak by jeździli Matizem .
Poprostu szkoda auta .To jest przykre .
to że moja A8 pali mi 20 gazu w mieście to jest wszystko okej , jak zejdę do 18 to jest dobrze , ale nie szaleje żeby zejść poniżej 16 l/100km w mieście , na trasie : gdańsk-warszawa-gdańsk , zszedłem do 13,5 litra i jestem z tego zadowolony .
Nie rozumiem ludzi którzy kupują takie auta i jeżdzą jak by jeździli Matizem .
Poprostu szkoda auta .To jest przykre .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
daro a z jakimi prędkościami możesz jechać drogą nr 7 lub 1 ????
średnia to 70 km/godz miesjcami nawet 150km/godz przy takiej jeździe wychodzi mi takie spalanie .
w mieście około 18-20 litrów na 100km , normalne ruszanie z pod świateł nie zamulać i ten samochód szybciej się rozpędza do np70km/godz i dalej jedziesz z tą prendkością .
Samochód mniej pali niż jak startujesz jak taki ślimak .
Możecie sobie to sprawdzić a z jaką radością inni w tyle zostają :evil:
średnia to 70 km/godz miesjcami nawet 150km/godz przy takiej jeździe wychodzi mi takie spalanie .
w mieście około 18-20 litrów na 100km , normalne ruszanie z pod świateł nie zamulać i ten samochód szybciej się rozpędza do np70km/godz i dalej jedziesz z tą prendkością .
Samochód mniej pali niż jak startujesz jak taki ślimak .
Możecie sobie to sprawdzić a z jaką radością inni w tyle zostają :evil:
Ps:
Ps:
koledzy smiejecie sie ze tak wolno jezdze.... to nie tak lubie czasem przycisnąc i spalanie jest wieksze. ale jak jade nad morze z moją zoną i kochana Majeczką,która ma 9 miesięćy to nie wariuje na drodze tylko jade jak człowiek i gęsiego jak wszyscy...
wien ze wolniej nie znaczy bezpiecznie ale staram sie jezdzić z rodzinką rozsądnie.
i zachęcam do tego wszystkich...:_)
wien ze wolniej nie znaczy bezpiecznie ale staram sie jezdzić z rodzinką rozsądnie.
wolniej zazwyczaj znaczy bezpieczniej o ile nie tamujesz ruchurafik2204 pisze:wien ze wolniej nie znaczy bezpiecznie ale staram sie jezdzić z rodzinką rozsądnie.
Ja jak jadę z kimś to NIGDY jak wariat. Jednak trzeba brać odpowiedzialność za pasażerów jakoś nie spieszy mi się do wypadku, a i tak wystaczająco już jest idiotów na drodze, ale to już inny temat.
Tomek popieram ciebie w 100% trzeba brać odpowiedzialność .
tam gdzie wiem że mogę troszke przycisnąć to przyciskam w ramach rozsądku
tam gdzie wiem że mogę troszke przycisnąć to przyciskam w ramach rozsądku
Ps:
Ps: