części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL ] Obroty biegu jałowego silnka AQF

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 26 kwie 2010, 16:04

daro72 pisze:Z tego co pamiętam to po wymianie przepływki. Trzeba ją jakoś zaadoptować czy jakoś ustawić. W przeciwnym wypadku przepływomierz będzie wysyłał błędny sygnał do sterownika i mogą dziać się szopki. W sumie to właśnie z niej pochodzi sygnał jak bogata ma być mieszanka. Sterownik silnika zbiera dużo informacji z różnych czujników i wtedy właśnie mogą wyskakiwać różne błędy. Nie wiem jak to się robi ale było to gdzieś na forum. Musisz poszukać. Alę raczej na pewno przepływkę się jakoś adaptuję.
Kolego ja u siebie wymieniałem i żadnej adaptacji,skasowałem błedy i w drogę za dwa dni ponownie vagowanie ale czysto żadnych błędów.Myślę że problem jest gdzieś indziej.

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 26 cze 2010, 23:43

wyskoczył mi błąd: wartośc biegu jałowego przekroczona, wartość graniczna przekroczona/ wartość(parametr) do nauki. Czy podobnie brzmiący o co kaman? :-?

kojot1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kojot1 » 03 lip 2010, 12:50

w 2.8 ack mialem podobne bledy- 'wartośc biegu jałowego przekroczona' 'wartość graniczna przekroczona' i cos tam jeszcze, teraz nie pamietam wtedy mialem problem z trzymaniem odrotow i falowaniem, padnieta przepustnica po adaptacji problem ustepowal ,ale jak tylko na chwile ucieklo napiecie to od nowa musialem robic adaptacje przepustnicy, nie trzymala pamieci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl