![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 98 LPG ] problemy z odpaleniem
[S8 D2 98 LPG ] problemy z odpaleniem
witam,ostatnio cos zaczęło szwankować z odpalaniem auta.kilka razy zdarzyło mi się,że auto nie chcialo odpalić,albo odpaliło i po kilkunastu sekundach zgasło,ale jak odpalałem awaryjnie na gazie to paliło bez problemów,czyżby coś z pompa paliwa?błędów żadnych nie pokazuje.nie za bardzo wiem co z tym teraz robić.
Wiec sam sobie juz odpowiedziałes. Ja mam teraz taki u siebie problemik. W jednym momencie padł mi czujnik wału korbowego - bo iskry nie bylo (po poszukiwaniach padlo na niego)- no i pompa paliwa bo raz dzialala a raz nie i cisnienia nie bylo odpowiedniego.
Na forum masz o tych problemach multum, musisz sobie poszukac i poczytac.
Na forum masz o tych problemach multum, musisz sobie poszukac i poczytac.
Ja założyłem QAP koszt ok 200-250 zl odezwij sie do kolegi "michalwruszak" on Ci pomoże
Patrzyłem za oryginałem cena od 530 -740 zl, ale zdecydowalem sie na zamiennik poniewaz ktos wczesniej u mnie grzebal i tez zalozył jakis no-name, ktory hulał z 5lat.
Niby ludzie z forum tez zakladaja do naszych A8/S8 te pompy i jezdża juz na nich z rok a co po niektorzy 2 lata i nic sie nie dzieje.

Niby ludzie z forum tez zakladaja do naszych A8/S8 te pompy i jezdża juz na nich z rok a co po niektorzy 2 lata i nic sie nie dzieje.