![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] problem z czujnikiem od spryskiwaczy
[D2 ALL ] problem z czujnikiem od spryskiwaczy
po zimie wymieniłe silniczek do spryskiwaczy szyb. działa ale swieci sie kontrolka ze brak płynu. a płyn jest na full.
sprzedawca mówił ze moze byc zapowietrzony i jak wypąpuje do końca i zaleje ponownie to to zgaśnie .
i swieci nadal. co może byc przyczyną.
ewentualnie jak zmostkować kable przy silniczku tak zeby ziałalo a kontrolka nie swieciła?
sprzedawca mówił ze moze byc zapowietrzony i jak wypąpuje do końca i zaleje ponownie to to zgaśnie .
i swieci nadal. co może byc przyczyną.
ewentualnie jak zmostkować kable przy silniczku tak zeby ziałalo a kontrolka nie swieciła?
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 20:29 przez RAJAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Słuchaj u mnie czujnik poziomu płynu też raz na jakiś czas głupieje i zapala mi się kontrolka od spryskiwaczy. Mimo pełnego zbiorniczka. Kiedyś dzwoniłem do ASO i powiedzieli, że czujnik jest zespolony razem z pompką.Czujnik osobno nie występuje. Cena mnie zaskoczyła jak za pompkę ponad 380zł. Więc zacząłem szukać w rozbitkach ale może być w takim samym stanie jak moja. Przez przypadek żonka która częściej ode mnie użytkuje to autko. Zapomniała przez kilka dni nalać płynu co za skutkowało wysuszeniem całej pompki z czujnikiem. Kiedy nalałem płynu jakież było moje zdziwienie gdy kontrolka się nie zapaliła. Elektronik powiedział mi że po tylu latach prawdopodobnie coś tam zgniło. Po wyschnięciu coś tam się naprawiło. Nie wiem jak jest w autach po lifcie czy pompka też jest razem z czujnikiem. Spróbuj zrobić tak jak ja zrobiłem może pomoże. Mi kontrolka się akurat teraz nie zapala.
Pozdro.
Pozdro.
Dążenie do doskonałości.
Czyli tak samo jak u mnie. Czujnik w pompce. Nie wiem co tam musi się odpowietrzać.
Może piny w kostce są inaczej podłączone? Według mnie po podłączeniu nowej pompki
i napełnieniu zbiorniczka kontrolka powinna od razu zgasnąć. a jak u ciebie było.
Tak poza tematem ile cię kosztowała bo mnie pewnie kiedyś też to czeka.
Może piny w kostce są inaczej podłączone? Według mnie po podłączeniu nowej pompki
i napełnieniu zbiorniczka kontrolka powinna od razu zgasnąć. a jak u ciebie było.
Tak poza tematem ile cię kosztowała bo mnie pewnie kiedyś też to czeka.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, 18:50 przez daro72, łącznie zmieniany 1 raz.
Dążenie do doskonałości.
-
- Super Klubowicz
Podłącze się do tematu.
Koledzy mam płyn zalany do full i świeci mi się kontrolka od spryskiwaczy a8 d2 4.2 V8 1999r przez zimę było ok ale teraz coś jest nie tak. Wypsikałem cały zbiornik, zalałem i problem na nowo spryski szyb i xenonow działają
Proszę o pomoc.
Nie używamy Cars Locka, staraj się stosować interpunkcje i pisać z polskimi znakami
Koledzy mam płyn zalany do full i świeci mi się kontrolka od spryskiwaczy a8 d2 4.2 V8 1999r przez zimę było ok ale teraz coś jest nie tak. Wypsikałem cały zbiornik, zalałem i problem na nowo spryski szyb i xenonow działają
Proszę o pomoc.
Nie używamy Cars Locka, staraj się stosować interpunkcje i pisać z polskimi znakami
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, 20:11 przez wiciu3001, łącznie zmieniany 1 raz.