[D2 94 4.2PB ] Koszt chłodnicy
[D2 94 4.2PB ] Koszt chłodnicy
Pytanko:
Ile kosztuje chłodnica do ABZ-ta - koniecznie NOWA.
Kwestia jest taka że przy tym moim wypadku 2 lata temu chłodnica lekko oberwała, połatali ją, ale jakby zaczynała lekko puszczać - płynu ubywa, na razie mało. Łatać się nie opłaca - to wiem, stąd pytanie ile kosztuje....
Inna kwestia - czy warto brać zamiennik (o ile jest) czy też tylko ori?
I pytanie czy są jeszcze na forum ludzie pracujący w sklepach z częściami/ASO z którymi mógłbym dogadać się na taki układ:
Mają zniżki np 30-40% - kupują mi chłodnicę ze zniżkami, doliczają sobie jakiś tam zarobek dla siebie i wysyłają mi chłodnicę (zyskamy obydwaj)
Pozdrawiam
Ile kosztuje chłodnica do ABZ-ta - koniecznie NOWA.
Kwestia jest taka że przy tym moim wypadku 2 lata temu chłodnica lekko oberwała, połatali ją, ale jakby zaczynała lekko puszczać - płynu ubywa, na razie mało. Łatać się nie opłaca - to wiem, stąd pytanie ile kosztuje....
Inna kwestia - czy warto brać zamiennik (o ile jest) czy też tylko ori?
I pytanie czy są jeszcze na forum ludzie pracujący w sklepach z częściami/ASO z którymi mógłbym dogadać się na taki układ:
Mają zniżki np 30-40% - kupują mi chłodnicę ze zniżkami, doliczają sobie jakiś tam zarobek dla siebie i wysyłają mi chłodnicę (zyskamy obydwaj)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, 08:16 przez MorgothV8, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi zaczeła przeciekać, co 2, 3 dni dolewam z litr płynu.MorgothV8 pisze:Spoko, dzięki.
Ceny z IC już znam - sprawdzałem, bardziej mi chodzi o "pośrednika" - aby kupic taniej i dać pośrednikowi zarobić.
Jade dziś do znajomych co sie zajmują tylko chłodnicami. Z tego co wiem, nie podejmą się naprawy raczej, wiec w gre wchodzi wymiana. Jak bedę znać cene to napisze. Na razie modle sie by się zmieciś w 2 tyś zł
Készítsen képet önmagáról
tulipan-zach pisze:bierz używke po pierwsze taniej a po 2 używana bedzie ładniej sie komponowała z tym co jest pod maska niz nowa (ktora sie bedzie swieciła po otwarciu maski pzdr takie moje zdanie.
Nowa oryginalna chłodnica do ABZ to wydatek 1500zł
Jak by ktoś chciał, to mam używkę na zbyciu, do wymiany lewy plastik tam gdzie wejście/wyjście wody. Jak stara ma to nie ruszone to można podmienić
Készítsen képet önmagáról
Przy takim ubytku, ja osobiście nie robiłbym nic. Jak długo zamierzasz trzymać to auto - rok, dwa, max trzy - nawet używka się nie kalkuluje przy takim ubytku płynu.MorgothV8 pisze:U mnie po dłuższych obliczeniach wychodzi że ubywa mi około litra płynu na rok, czy na jakieś 12000 km. na razie olewam temat - nie warty tego. Kupiłem se 2 litry G12+ i 4 litry wody destylowanej, obserwuję stan od miesiaca i nic(albo prawie nic) nie ubyło.