Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 ALL ] Linka maski

mmmat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 ALL ] Linka maski

Post autor: mmmat » 25 cze 2015, 18:07

witam, wczoraj miałem nie miłą sytuację i spadła mi linka z prawego zamka podczas prób otwarcia maski zerwałem jeszcze tą przy rączce dodatkowo :( z nerwów po zdjęciu nadkola wyszarpałem linkę tą pojedyncza co idzie od kabiny do tych dwóch a zapomniałem spojrzeć którędy ona szła :( podpowie ktoś którędy jnową poprowadzić prawidłowo?

mmmat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mmmat » 26 cze 2015, 00:03

czyli stąd wchodzi pod błotnik Obrazek
dalej idzie pod błotnikiem i wchodzi do kabiny tym otworem za mechanizmem wycieraczek?czy innym? w którym miejscu wychodzi spod błotnika do tego otworu do kabiny bo nie mogę znaleźć :(

a wie ktoś gdzie do kupie spinkę nr 20 na schemacie?? linki mi ściągają z ASO ale tej spinki nie ma a jedna się połamała:(

Dworek
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: 100 C4
Rocznik: 1992
Silnik: Inne
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Łukasz

Post autor: Dworek » 26 cze 2015, 18:25

Idzie błotnikiem jak widać na zdjęciu, potem przechodzi pod uszczelką dalej ma taką swoją plastikową prowadnicę, dalej do kabiny wchodzi przez dziurkę, w której jest mała gumowa harmonijka.

Żeby zamontować linkę w rączce w zasadzie nie musisz nic demontować, ja myślałem że trzeba i wywaliłem panel nad kolanami i bezpieczniki, po czym nawet rączkę odkręciłem, ale myślałem, że trzeba wcisnąć czarny kołnierz w miejsce, w które nie ma szans go wcisnąć. A w te otworki, w które należy go wsadzić, wchodzi bez problemu, potem czarny kołnierz blokuje się na tym ostatnim zgrubieniu przed miejscem, w które wkłada się kulkę.

mmmat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mmmat » 27 cze 2015, 10:28

Dziękuję :)teraz czekam na linke bo dopiero we wtorek dojdzie :( ja i tak musze wszystko rozkręcić bo skrecilem wszystko tak tylko aby sie trzymalo narazie bo po 10 godzinach walki z maska mialem dosc :) ale i tak szczęście bo otworzyla sie całkowicie bez inwazyjne :) i po ta spinke sprobuje pojechac do niemieckiego aso moze maja :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl