[D3 04 3.0TDI ] Huczenie z przodu samochodu
[D3 04 3.0TDI ] Huczenie z przodu samochodu
Witam.Od pewnego czasu podczas rozpedzania samochodu słychać jak coś huczy podkreśle łożyska w kołach wymienione,obecny przebieg samochodu 203 tys. Mechanik kiedyś coś mi wspominał ze to może być lozysko w skrzyni :-( Dodam też ze przy zmianie z R na D czasami coś strzeli przy skreconych kołach i podczas prędkości od 90km czuć dziwne wibracje całego autka ( obecnie autko jeździ na 20 felgi wywazone itp )nie wiem czy te wszystkie rzeczy mogą się łączyć ze sobą huczenie strzelanie i wibracje...Może ktoś z was miał podobny problem...pomóżcie koledzy... Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2015, 22:55 przez Rafał Ck, łącznie zmieniany 1 raz.
Napisałem posta w zasadzie by poprawił TAGi bo młodzi często olewaja tę dośc istotna dla nas zasadę.maciu pisze:to że trzeba posprawdzać wiele rzeczy to przepraszam cię każdy wie
napisz cos koledze np jak sprawdzić dyfer o którym wspominasz...
A przy okazji jeden z problemów jakie może wywoływac huczenie bo nie ma za wiele info co juz sprawdzane.
Dyfer na dzień dobry sprawdzisz czy ma luzy na półośkach wzdłozne jak i poprzeczne i za duzych wiadomo miec nie może,no i stan oleju w nim.
Poza tym z przodu mamy jeszcze konwerter no i kilka łozysk które w zasadzie nie powinny klękac ale mogą...