![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] Bicie na kierownicy przy hamowaniu
-
Gość
- SamackA8
- Super Klubowicz

Dzięki panowie za pomoc. Okazało się, że pomyliły mi się auta i tarcze przednie wymieniałem ostatnio nie w A8 ale w mojej drugiej Audi czyli A6 C6 <jezyk>
Na tarczach w A8 mam zrobione 40 tyś km, więc jak pytałem to już nawet nie opłaca się toczyć bo i tak zaraz do wymiany by były. <jezyk> Zamówiłem więc dzisiaj nowe tarcze i klocki. Tarcze z firmy ATE zaś klocki TRW. Jutro odbieram i zobaczymy co z tego będzie
Będzie ok?
Na tarczach w A8 mam zrobione 40 tyś km, więc jak pytałem to już nawet nie opłaca się toczyć bo i tak zaraz do wymiany by były. <jezyk> Zamówiłem więc dzisiaj nowe tarcze i klocki. Tarcze z firmy ATE zaś klocki TRW. Jutro odbieram i zobaczymy co z tego będzie
- SamackA8
- Super Klubowicz

-
Gość
-
Glac
- Forum Audi A8

Jeżeli tarcza jest zwichrowana to bije mocniej nagrzana. Jeżeli jest zimna przy pierwszym hamowaniu może wcale nie bić.SamackA8 pisze:Tylko przy hamowaniu, tylko że dziwne, że raz bicie jest, a raz nie.
Z biciem tarcz przeszedłem długą drogę w różnych autach i dobieraniu różnych zestawów.
Tarcza Brembo (ale tylko i wyłącznie wyprodukowana we włoszech) i klocki ferodo - taki zestaw dojeżdżam do końca bez bicia. I nie ma znaczenia czy wjadę gorącymi w kałużę itp.