Witam
Od jakiegoś czasu wariuje mi elektryka w aucie. Sprawa wygląda tak że wsiadam do auta odpalam przyciski na kierownicy działają wszystko jest ok , mija minutka przyciski przestają działać a z selektora słychać cyknięcie jeśli w tym momencie jadę to skrzynia tak jak by chciała zredukować bieg o jeden w dół. To cyknięcie jest dokładnie w tym samym czasie co odłączenie przycisków.
Dodatkowo wariuje mi czujnik temp zewnętrznej i klimatyzacja. Czujnik często w te upały pokazuje temp po -30 stopni i co ciekawe wtedy klimatyzacja działa. Czasami też na panelu klimatronika mruga dioda przycisku REST podczas jazdy i wtedy klima nie działa. Zauważyłem tez że czasami jak wyłączę światła to wyłącza się nawiew ale nie ma reguły czasem się to dzieje a czasem nie ;/ sam już nie wiem co się może dziać z tym autem ... wcześniej tego nie było
pomocy bo zwariuje
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] dziwne zachowanie elektryki
Wojtek nie chce Cie wprowadzac w blad... ja bym zaczal od sprawdzenia wszystkich mas... Pozniej jesli i przeczyszczenie nie pomoze... to trzeba przejrzec przekazniki po kolei, moze cos jest nadpalone albo utlenione... Potem to juz tylko zostaje rozgrzebywanie instalacji, ewentualnie fiksuje jakis modul... No ale fakt... szukanie troche igly w stogu siana