Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 97 4.2PB/LPG ] Wypadanie zapłonu 2 cylindera - problem

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 12 lip 2015, 18:03

Witam!
psg pisze:Wyjmuje teraz 2 wtrysk benzynowy i zamieniam z 1 benzynowym jak wypadanie się przeniesie na 1cyl to znaczy ze wtrysk benzynowy a jak wypadanie zostanie na 2 to znaczy ze komp lpg padł
-prawidlowy tok rozumowania.

Stefan.

Awatar użytkownika
psg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: psg » 12 lip 2015, 20:14

Zamieniłem wtrysk 2 benzynowy z 1 benzynowym ale efekt niestety bez zmian.
Nadal praca na benzynie jest ok ale jeśli listwa gazowa ma gaz czyli same wtryski lpg tez maja gaz to już samo włączenie centralki od gazu powoduje wypadanie 2 cylindra.
włączenie centralki lpg bez ciśnienia gazu lub z odłączonym czujnikiem temp reduktora tez nie powoduje wypadania 2 zapłonu.
Chyba padł komp lpg lub przewody żółty i żółto czarny mają przebicie ale raczej komp lpg.
co sądzicie?

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 12 lip 2015, 21:07

Witam!

Sadze ze "niezniszczalny superszybki" sterownik zakonczyl zywot.

Stefan.

Awatar użytkownika
psg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: psg » 12 lip 2015, 21:22

I gdzie ja teraz znajdę takiego Diego v1.3 na 10 min do podmiany i sprawdzenia. Jestem z Olsztyna może jest ktoś niedaleko?

Jeśli chciałbym wymienić komp LPG na np Diego G3 lub nevo pro to musze brać całość czyli komp+wiązki+centralka+wskaźnik poziomu gazu w butli+mapsensow ps-CC4 v2 ?
Można coś zostawić ze starej instalacji (mniej roboty) czy może mogę tylko zamontować samego nowego kompa?
z zestawów np taki: http://allegro.pl/kme-diego-g3-8cyl-ele ... 74586.html np moja centralka wygląda tak samo a czujnik poziomu gazu w bultli też mam chyba 10-90

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl