Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 01 3.3TDI ] Klima się wyłącza

ahadam
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 01 3.3TDI ] Klima się wyłącza

Post autor: ahadam » 19 lip 2015, 18:42

Witam , od niedawna męczy mnie taka przypadłość - jadąc autostradą wyłącza się klima tzn. przestaje chłodzić ,zdarza się niekiedy 3,4 razy na odcinku 600 km . Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko działa jak należy aż do następnego razu . Na kompie żadnych błędów (prawdopodobnie jakiś czujnik niedomaga) .Klima świeżo nabita. Pozdrawiam i proszę o jakieś sugestie.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 20 lip 2015, 08:13

Czujnik cisnienia z przodu w okolicach chłodnicy prawdopodobnie sie przywiesza (dostęp przez dolne kratki do niego jest) Na poczatku go opukaj a jak pukanie nie pomaga to trzeba bedzie go pewnie wymienic.
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

ahadam
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ahadam » 20 lip 2015, 12:41

Dzięki za informację , czy trzeba opróżniać klimę do wymiany tego czujnika ?
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 20 lip 2015, 15:16

Jesli zaworek blokujacy wyplyw czynnika działa prawidłowo to nie ale ja bym dla bezpieczeństwa czynnik "złapał" wymienił czujnik i jeszcze raz go wpuscil do obiegu.
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

ahadam
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ahadam » 20 lip 2015, 20:02

Dzięki za odpowiedź.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl