[D2 00 3.3TDI ] Przełącznik świateł - wymiana + tempomat
[D2 00 3.3TDI ] Przełącznik świateł - wymiana + tempomat
Witam. Mam pytanie, padł mi przełącznik świateł, mam go do wymiany, dlatego myślałem, żeby dołożyć za jedną robotą tempomat, ponieważ takowego nie mam. Jedne pytanie, to czy dam sobie radę? Z wymianą manetek, nie będzie problemu, z kodowaniem tak samo powinno być oki, tylko co tam jeszcze trzeba zrobić? Nie chciałbym nic zepsuć wiadomo <jezyk>
+ czy to podpasuje do mojej 3.3 ? http://allegro.pl/przelacznik-swiatel-m ... 42152.html
Bo nie wiem czy zamawiać, może to trzeba po vinie sprawdzić czy podpasuje to jak coś to podam
+ czy to podpasuje do mojej 3.3 ? http://allegro.pl/przelacznik-swiatel-m ... 42152.html
Bo nie wiem czy zamawiać, może to trzeba po vinie sprawdzić czy podpasuje to jak coś to podam
Żadnego sterownika nie potrzeba, manetka, parę metrów kabla i kodowanie. U siebie zakładałem, poszło gładko..... jedna prawa ręka wystarcza bez problemu :-)danishow pisze:Dziwne, że w A8 nie masz tempomatu . Sama manetka niewiele da, potrzebujesz jeszcze sterownik, który zamontowany jest obok komputera PB i oczywiście całe okablowanie wraz z kodowaniem. Grubsza sprawa ale jak masz dwie "prawe" ręce to sobie poradzisz
Manetka z Allegro będzie pasować, warto od sprzedawcy jeszcze kostkę od manetki dokupić, lub jeśli nie ma to z ASO, bo bez kostki rzeźba będzie.
Ok to tak, manetka jeśli będzie pasować to zamawiam, chciałem się tylko upewnić bo widze że są tam różne numery części albo mi się zdaje. Ta z aukcji to akurat 4D0953513M.
Drugie pytanie to jaki kabel to musi być?
Trzecie to gdzie w ogóle się wpinam? Dużo rozbierania?
A czwarte ostatnie pytanie to jaka kostka? Jakiś link lub obrazek podglądowy ?
Co do manetki to musze się troszkę pospieszyć bo światła mi nie działają
Drugie pytanie to jaki kabel to musi być?
Trzecie to gdzie w ogóle się wpinam? Dużo rozbierania?
A czwarte ostatnie pytanie to jaka kostka? Jakiś link lub obrazek podglądowy ?
Co do manetki to musze się troszkę pospieszyć bo światła mi nie działają
Tak, dokładnie ...mój błąd. Sterownik jest potrzebny tylko w preFL a FL ma wszystko w innym sterowniku.sylwekr pisze:Żadnego sterownika nie potrzeba
Według katalogu "M" jest dla kiery po lewej stronie a "P" dla kiery po lewej i po prawej, więc zakładam, że obydwa będą działać prawidłowo.uszek pisze:A czym sie rozni wersja M od P manetki?