![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Gaśnie przy przełączaniu na LPG
[D2 99 4.2PB/LPG ] Gaśnie przy przełączaniu na LPG
Chlopaki goraca sprawa sprzed chwili. Zona ostatnio jezdzi moim autem i dzisiaj kilka razy zgaslo jej auto przy przelaczaniu z PB na LPG. auto zawsze odpala bez problemow i tak samo jeździ jak na benzynie tak na gazie jedynie gaśnie jak przelacza sie na parkingu na postoju, krztusi sie i zgasnie. Instalacja Stag 300+, reduktor KME Gold, Wtryski magic jet nowe od lutego. mial ktos podobnu problem?
Ostatnio zmieniony 13 sie 2015, 20:56 przez grzybek86, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
grzybek86, Podjedź do gazownika , miałem kiedyś podobną sytuacje u mnie i okazało się że jakiś zawór przy butli się zaciął , wymiana coś koło 50-70zł
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Walczyłem z tym ostatnio. U mnie padnięty był elektrozawór na reduktorze.
Sprawdź czy jest ciśnienie na fazie lotnej. Jeśli będzie to musisz szukać innej przyczyny.
Jeśli nie to następnie sprawdź czy dochodzi gaz przed elektrozawór. Ja u siebie wyciągnąłem iglicę elektrozaworu i autko śmiga jak szalone. Możesz dojść do tego sam. Aha oczywiście zakręć butlę wcześniej i nie pal papierosów podczas pracy.
Sprawdź czy jest ciśnienie na fazie lotnej. Jeśli będzie to musisz szukać innej przyczyny.
Jeśli nie to następnie sprawdź czy dochodzi gaz przed elektrozawór. Ja u siebie wyciągnąłem iglicę elektrozaworu i autko śmiga jak szalone. Możesz dojść do tego sam. Aha oczywiście zakręć butlę wcześniej i nie pal papierosów podczas pracy.