części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 99 4.2PB/LPG ] dziwne zachowanie lusterek

siara_lodz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 99 4.2PB/LPG ] dziwne zachowanie lusterek

Post autor: siara_lodz » 14 sie 2015, 22:53

witam was.po przeszukaniu forum i przeczytanie multum podobnych wątków nie znalazłem nic co jest zbliżone do mojego problemu.winowajcą są lusterka a mianowicie prawe czyli pasażera.po ustawieniu pokrętła na nie nie działa żadna regulacja natomiast działa wtedy lusterko kierowcy irytuje mnie to trochę ponieważ problem nie ustąpił po zmianie przełacznika oraz sterownika.brakuje tez podświetlenia przycisków przełącznika ale zauwazyłem że po przełaczeniu skrzyni na R podswietlenie sie pojawia ale tylko jak pokretło jest ustawione na prawe lustro wtedy powinno zjeżdżać do krawężnika.dodam tylko ze po wcisnieciu przycisku pamieci lusterko ustawia sie do wczesniej zapisanych ustawień dręczy mnie to bardzo.pomóżcie!proszę!

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 15 sie 2015, 14:16

Skoro wymiana przełącznika ani sterownika nic nie dała próbowałbym szukać czy gdzieś jakiś przewód od wiązki tychże lusterek się nie przetarł, nie wiem jak to wygląda "od środka" bo deski czy tunelu nigdy nie rozbierałem ale skoro mówisz że gdy przełączasz na R to działa to być może gdzieś w okolicy wybieraka leci wiązka i po tych tysiącach kilometrów gdzieś coś się przetarło. Wyciągnij przełącznik by dostać się do kabli oraz ściągnij boczek by dostać się na drugi koniec wiązki przy lusterku i "przedzwoń" kable miernikiem. Ja bym tak próbował gdyby nie zadziałało to co już Ty zrobiłeś ale elektrykiem/elektronikiem nie jestem więc może niech ktoś inny się wypowie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl