Witam
Dupnołem przed chwila dzika niedaleko domu przy predkosci 30-40km , dzik odbił sie przeturlał wstał i pobiegł dalej .
W aucie na pierwszy rzut oka nie ma uszkodzen po za urwaną tablicą , ale zderzak jest popękany i cofniety itp itd
Pytanie jak zgłaszać szkodę , wzywac policje ślad na jezdni jeszcze jest mam świadka w postaci pasażera , na zderzaku jest ślad od zwierzaka i sierść .
miał ktoś podobna przygode jak postapić aby ubezpieczyciel sie nie wypioł
znak ostrzegawczy był o dzikach ale wiadomo droga z ograniczeniem do 70 ja i tak jechałem 50 bo rozmawiałem z pasazerką wybiegły 2 dziki zaczołem hamowac jeden przebiegł 2 gi wskoczył pod koła
Stłuczka z dzikiem co dalej jakie kroki podjąc AC
-
- Forum Audi A8
jeżeli był znak to musisz walczyć z nadleśnictwem tego regionu
jeżeli zgłaszasz z AC i masz ochronę zniżek to dzwonisz mówisz ze sprawca dzik zbiegł i tyle , naprawiają na twój koszt z twojej polisy
policji nie wzywałeś bo sprawca zbiegł i go nie dogoniłeś, masz jego sierść wiec można zidentyfikować typa po kodzie DNA
jeżeli zgłaszasz z AC i masz ochronę zniżek to dzwonisz mówisz ze sprawca dzik zbiegł i tyle , naprawiają na twój koszt z twojej polisy
policji nie wzywałeś bo sprawca zbiegł i go nie dogoniłeś, masz jego sierść wiec można zidentyfikować typa po kodzie DNA