![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB ] Patent na wydłubanie simeringu wału korbowe
[D2 98 4.2PB ] Patent na wydłubanie simeringu wału korbowe
Ma ktos patent na wydlubanie tego simeringu ktory jest pod kolkiem rozrzadu z przodu od silnika ? Ja sie poddalem i dorabiam sciagacz z podebraniami. Moze jest jednak jakas metoda sensowna inna niz kilkugodzinne dorabianie sciagacza? ?
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Ja przebijam takim zagiętym szpikulcem i wyłazi zawsze
Apo pamiętaj że nie zawsze siła jest wyznacznikiem. Lepiej chwile pomyśleć niż coś urwać u prestona chodziło o wiązki cewki wtedy i wyjęcie ósmej razem z kablem bo wtyka się zastała.
Inną sprawą jest też to że na warsztacie jak coś nie idzie to zawsze jest urządzenie które mi pomoże. A w warunkach polowych niestety.

Apo pamiętaj że nie zawsze siła jest wyznacznikiem. Lepiej chwile pomyśleć niż coś urwać u prestona chodziło o wiązki cewki wtedy i wyjęcie ósmej razem z kablem bo wtyka się zastała.
Inną sprawą jest też to że na warsztacie jak coś nie idzie to zawsze jest urządzenie które mi pomoże. A w warunkach polowych niestety.
No nic, dzieki wszystkim za odpowiedzi, jakos sobie poradze bo pomyslow cala masa jest. Jesli jednak bedzie tak zapieczony jak ten od pompy oleju to czarno widze wkręty, szpikulce i inne srubokrety. W ten od pompy oleju tluklem przez drewienko od srodka silnika po wyjęciu pompy dobrę 25 minut. Gdybym nie mial zwalonych misek to bym go nie wyciagnal za lewara.
Pozdrawiam Bugi
Ależ masz racje tylko że jak powiedziałeś że cewka czy cos tam jeszcze się nie da to ja ja cmyk. Nie uzywałem siły tylko jak to ująłeś 'pewnej reki"ernesto pisze:Apo pamiętaj że nie zawsze siła jest wyznacznikiem. Lepiej chwile pomyśleć niż coś urwać u prestona chodziło o wiązki cewki wtedy i wyjęcie ósmej razem z kablem bo wtyka się zastała.

Bugi miałem zapieczony pierwszy raz no i trza było wydłubywać ale szpikulce made by dentysta zawsze pomocne