części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 95 2.8PB/LPG ] Przycisk check i ustawienie ostrzeżenia

Adoz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 95 2.8PB/LPG ] Przycisk check i ustawienie ostrzeżenia

Post autor: Adoz » 29 sie 2015, 19:37

Witam,
mam pytanie odnośnie przycisku przy liczniku ,,check". Przy jego przytrzymaniu wyświetlają się błędy jakie mam w audi czy poprostu sprawdza wszystkie kontrolki ?
Drugie moje pytanie brzmi jak ustawić pierwszy próg ostrzegania przekroczonej prędkości bo gdzieś w internecie doczytałem że tej drugiej nie da się ustawić a co do pierwszego progu to ludzie tak piszą nie zrozumiale i każdy coś innego. Także mam nadzieję że ktoś mi wytłumaczy jak to ustawić, jednak przydałaby się ta opcja z racji że lubię przycisnąć a jak każdy dobrze wie w A8 nie odczuwa się zbytnio prędkości :P

P.S. Szukałem na forum i nic nie znalazłem bo być może poprostu nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa albo nie ma.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2015, 22:01 przez Adoz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 29 sie 2015, 19:47

Kolego podejdź do auta , wsiądź do niego (nie wkładaj kluczyka do stacyjki) przytrzymaj przycisk "check" przez 5 sec , na fisie pokarze się tobie km/h (u mnie było na 310km/h) przyciskami od komputera (te na rączce od włączania wycieraczek) zmieniasz daną wartość , ja mam ustawione na 150km/h i włącz zapłon . Jak przekraczam 150km/h to informuje mnie o tym dźwiękiem i ikona na fisie .
Przydatna rzecz :) bo auto szybko przekracza tą prędkość .
Ostatnio zmieniony 29 sie 2015, 22:02 przez mdamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Adoz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adoz » 29 sie 2015, 20:03

Dzięki kolego. Prędkość była ustawiona na 350km/h, i to teraz ustawiłem ten pierwszy próg tak ? po jego przekroczeniu będzie tylko jeden sygnał ?
Jeszcze nurtuje mnie pytanie odnośnie tego jak włożę kluczyk do stacyjki przekręcę na zapłon przytrzymam check przez 3 sekundy i mi się wyświetlają po kolei różne ikonki. To mam takie błedy czy poprostu sprawdza działanie kontrolek ?

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 29 sie 2015, 21:43

Adoz pisze:wyświetlają po kolei różne ikonki. To mam takie błedy czy poprostu sprawdza działanie kontrolek ?
Komputer sprawdza podstawowe czujniki jak np.: klocki hamulcowe, płyn chłodniczy czy też do spryskiwaczy. Jak wszystko pasi to na końcu pojawia się "OK".

Adoz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adoz » 30 sie 2015, 10:37

Dobra dzięki koledzy za pomoc ;) wszystko działa jak należy i dolna granica ostrzegania ustawiona.

ernesto

Post autor: ernesto » 30 sie 2015, 11:05

Chcesz usunąć checka ? Inaczej zlikwidować informację o ostrzeganiu prędkości.
Jedni ustawiają na prędkość dużą której nigdy nie osiągną ale można ją wyłączyć całkowicie.

Robisz w ten sposób
Włączasz światła na pozycyjne, zapłony wyłączony.
Naciskasz guzik do momentu aż wyświetlą się kilometry.
Obrazek
Następnie naciskasz przycisk Reset na manetce od wycieraczek. Jest na dole manetki.
Obrazek
Obrazek
Wyświetli się informacja o wyłączeniu alarmu o informacji.
Obrazek

Dajesz na zapłon i alarm wyłączony.

Adoz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adoz » 31 sie 2015, 10:41

ernesto, już mam wszystko ustawione tak jak chciałem ale dzięki za tak obszerną i dokładną pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl