![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Dołożenie kanapy na wypasie
-
- Forum Audi A8
[D2 FL ALL ] Dołożenie kanapy na wypasie
Napadła mnie ochota doposażenia audi w elektrycznie składane zagłówki z tyłu, bo nie podoba mi się brak przycisku na konsli. Mam u siebie recaro z grzaną kanapą. Wyczytałem na forum, że da się trafić recaro z pełnym wypasem z tyłu. Ale już o montażu nie ma nic ciekawego.
1. Czy dokładał ktoś składanie zagłówków i jest w stanie coś podpowiedzieć na ten temat?
2. Czy jest opcja, żeby kupić zwykłą kanapę i przełożyć do recaro same mechanizmy składania zagłówków?
3. Jak wyglada sprawa kanapy z regulacją (pompowaniem, gdyby taka się trafiła). Jakiś moduł jest w kanapie i wystarczy tylko + i -, czy jakaś większa magia z podłączeniem?
1. Czy dokładał ktoś składanie zagłówków i jest w stanie coś podpowiedzieć na ten temat?
2. Czy jest opcja, żeby kupić zwykłą kanapę i przełożyć do recaro same mechanizmy składania zagłówków?
3. Jak wyglada sprawa kanapy z regulacją (pompowaniem, gdyby taka się trafiła). Jakiś moduł jest w kanapie i wystarczy tylko + i -, czy jakaś większa magia z podłączeniem?
najlepiej to dorwać kanapę z elektryką w obojętnie jakim kolorze, cała konstrukcja kanapy jest inna, inaczej są profile zespawane , a co do skóry to można to bez problemu przełożyć, sam bawiłem sie w doposażenie grzania i z nowej kanapy brałem same maty i wkładałem do swoich, a modułu to żadnego nie ma, tylko plus i minus
....edit ort.
....edit ort.

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2015, 20:35 przez pb41ns, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
W sumie miałem taki pomysł żeby kupić jaką kolwiek kanape i przełozyć tylko poszycia, bo w poprzednim samochodzie przekładałem same skalpy jak doposażałem w skórkę. Tylko, czy na zwykłą kanapę nada się poszycie z kanapy recaro? Gabki są takie same?pb41ns pisze:najlepiej to dorwać kanapę z elektryką w obojętnie jakim kolorze, cała konstrukcja kanapy jest inna, inaczej są profile zespawane , a co do skóry to można to bez problemu przełożyć, sam bawiłem sie w doposażenie grzania i z nowej kanapy brałem same maty i wkładałem do swoich, a modułu to żadnego nie ma, tylko plus i minus
....edit ort.
Jest jedna taka sztuka na allegro, tyle że z longa i z tego co patrzyłem po fotach, to chyba siedzisko jest inaczej mocowane. Ma podobne szyny co przednie fotele.emdzej pisze:Zawsze można pójść krok dalej i wstawić kanapę z regulacją tylko że wtedy będzie miejsce dla dwóch osób z tyłu a nie trzech.
-
- Forum Audi A8
OK, czyli podsumowując trzeba szukać kanapy recaro w obojętnie jakim kolorze jeżeli miała by być elektryczna.
A co z samym mechanizmem zagłówków, też nie da się przeszczepić samego mechanizmu?
No i co z podłączeniem pod przycisk składania, ktoś dysponuje jakimś schematem albo jest w stanie z grubsza wytłumaczyć?
A co z samym mechanizmem zagłówków, też nie da się przeszczepić samego mechanizmu?
No i co z podłączeniem pod przycisk składania, ktoś dysponuje jakimś schematem albo jest w stanie z grubsza wytłumaczyć?
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Z elektryka nie ma zadnych problemow, akurat wtyczek Ci brakowac bedzie w instalacji samochodu.
U mnie w pre-FL przy okazji wymiany wnetrza na FL wyladowala elektryczna kanapa i wszystko dziala.
PS - Recaro sa wszystkie (standardowe (tzn wolgi jak to tu na forum nazywaja), sportowe (kubly) i komfortowe (a'la W12)
U mnie w pre-FL przy okazji wymiany wnetrza na FL wyladowala elektryczna kanapa i wszystko dziala.
PS - Recaro sa wszystkie (standardowe (tzn wolgi jak to tu na forum nazywaja), sportowe (kubly) i komfortowe (a'la W12)
Black Cars Matters
-
- Forum Audi A8
Czyli cały misterny plan w ....... Trzeba szukać kanapy recaro na wypasie.pb41ns pisze:jeśli chodzi o zagłówki to też sie nie da przełożyć, nie pasuje to, inaczej to jest wszystko skonstrułowane
Udało mi się znaleźć to info na forum, że Recaro produkuje wszystkie fotele dla a8. Ale i tak każdy kojarzy recaro ze sportowym fotelemdice111 pisze:PS - Recaro sa wszystkie (standardowe (tzn wolgi jak to tu na forum nazywaja), sportowe (kubly) i komfortowe (a'la W12)
![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Ok, czyli sprawa jasna, kanapa z elektryką pasuje bez problemów i jak dostanie prądu to powinna śmigać bez problemów.dice111 pisze:Z elektryka nie ma zadnych problemow, akurat wtyczek Ci brakowac bedzie w instalacji samochodu.
Pozostaje kwestia składania zagłówków przyciskiem, bo podejrzewam że gotowej instalacji nie znajde w konsoli.