Witam własnie wróciłem moją D3 z warsztatu była na zmianie olejów i filtrów
Gdy zajechałem pod dom sprawdziłem Olej i był czarny. Mój brat miał to samo w Skodzie Superb zmieniał olej u tego samego mechanika. mechanik zapewniał mnie że olej jest nowy i że to normalne a jak nie wierzę możemy wlac nowy olej i po 5 minutach na odpalonym silniku będzie czarny twierdzi że to normalne w Dislach
Czy jest ktoś w stanie odpowiedziec mi na to pytanie ?
[D3 04 4.0TDI ] Olej silnikowy
[D3 04 4.0TDI ] Olej silnikowy
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 11:13 przez Skarpel92, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: A8 D3 Olej silnikowy
Nie mam i nie miałem nigdy osobiście diesla, ale mam kolegów, którzy w innych co prawda niż audi autach (skoda, opel) mają dokładnie tak samo.Skarpel92 pisze:... i po 5 minutach na odpalonym silniku będzie czarny twierdzi że to normalne w Dislach
Czy jest ktoś w stanie odpowiedziec mi na to pytanie ?
witam... chlopaki powiem wam tak wymieniam na codzien oleje i filtry w samochodach roznych marek i typow silnikow... co do benzynowych silnikow to sie zgodze ze olej porzez jakies pare set km bedzie czysty... ale w dieslu tak niestety nie jest... auto juz po odpaleniu i przejechaniu niewielkiej odleglosci ma ciemny olej chyba, ze ktoś zażyczy sobie plukanie silnika ale i to tak do konca nie pomaga trzeba by bylo powtarzac te plukanie co 6000 km by doprowadzic do czystosci wewnatrz silnika ale to znowu wiaze sie z kosztami i czesta wymiana oleju. zajmuje sie mechanika i ogolnym serwisem od paru lat dziennie w serwisie w ktorym pracuje wymieniasie olej w okolo 30 do 40 samochodow...
witam kolegów podłącze się do tematu u mnie po wymianie oleju po przejechaniu kilku km olej tak samo czarny trochę się zmartwiłem bo poprzednio miałem a6 2.5 tdi i olej po wymianie jeszcze przez dobre kilka tys km był jasny mimo przebiegu prawie 300tys :mrgreen: ale jak zacząłem czytać forum to okazuje się że to normalny objaw tak że przestałem się stresować :mrgreen: :mrgreen:
pawlik 36