[S8 D2 01 LPG ] Zmiana niewydajnych wtrysków LPG n
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 01 LPG ] Zmiana niewydajnych wtrysków LPG n
Cześć.
Muszę zmienić moje wtryski gazu (OMVL XXL) którę ewidentnie nie dają rady z tym silnikiem.
I jak zwykle powstaje mętlik w glowie i delikatna paranoja, kiedy trzeba wybrać coś na zamianę.
Proszę Was o pomoc wyborze nowych wtrysków gazu.
Mam kilka propozycji ale nie mam pojecia na ile są trafione do tego silnika
Hana2000
Barracuda
Wiele dobrego słyszałem o wtryskach firmy AC.
Każdy z powyższych typow oczywiscie dostosowany mocowo do silnika. Temat oddałbym w całosci gazownikowi ale wolę poradzić sie najpierw Was
Zależy mi zeby na wtryski nie wydać poltorej tysiąca złotych a przy okazji były jak najbardziej wydajne i jak najmniej awaryjne
Muszę zmienić moje wtryski gazu (OMVL XXL) którę ewidentnie nie dają rady z tym silnikiem.
I jak zwykle powstaje mętlik w glowie i delikatna paranoja, kiedy trzeba wybrać coś na zamianę.
Proszę Was o pomoc wyborze nowych wtrysków gazu.
Mam kilka propozycji ale nie mam pojecia na ile są trafione do tego silnika
Hana2000
Barracuda
Wiele dobrego słyszałem o wtryskach firmy AC.
Każdy z powyższych typow oczywiscie dostosowany mocowo do silnika. Temat oddałbym w całosci gazownikowi ale wolę poradzić sie najpierw Was
Zależy mi zeby na wtryski nie wydać poltorej tysiąca złotych a przy okazji były jak najbardziej wydajne i jak najmniej awaryjne
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2015, 13:03 przez Tomek_Iran, łącznie zmieniany 4 razy.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Reduktor który mam zainstalowany to KME R2 TWIN przygotowany na 300KW a więc z zapasem.pepi pisze:prawdopodobnie reduktor /y są też do wywalenia
Instalacja ogólnie była założona w tym roku jednak wtryskiwacze dobrane tak trochę po kosztach.
Tak więc Hany odpuszczamy bo czutałem i słyszałem wiele opinii na temat losowości wykonania i działania tych wtryskiwaczy. A więc wybór bedzie miedzy barracudą a ac nad którymi poważnie się zastanawiam.
-
- Forum Audi A8
Co do BRC mam troche mieszane odczucia. W mojej 100 C4 V6 mam całość BRC. Owszem, wtryskiwacze dają radę ale są dość awaryjne. Wysypują się losowo. Pomarańczowe i fakt, mają juz 4 lata ale mimo wszystko oczekiwałem więcej po wtryskach za 300 zł szt.Apophis pisze:BRC na żóltych lata jak trza
Czytałem opis dodawania tagów i widocznie był zbyt mało jasny dla mnie. Przepraszam i postanawiam poprawę. Nastepnego tematu nie będe juz pisał gdyż Audi mi się więcej nie popsuje <jezyk> <jezyk> Zart..Apophis pisze:Tomek_Iran, Tagi masz wybierac z listy obok temtu-zobacz czym sie rozni tag oryginalny od twojego pisanego palcem. Nastepne tematy beda usuwane bez tego.
Ja ze Swoich Regów jestem zadowolony i teraz myślę nad tym że jak coś to założę też takie. Ale jest pewne ale. U mnie jest niespełna 300 KM eSa ma większe wymagania. Trzeba celować wyżej. Do spokojnej jazdy w zupełności wystarczają, ale jak jeździ się dosyć agresywnie i często przeciąga się motorownie to może nie wydolić.