[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
Widzę, że jesteś w temacie aparatów słuchowych, ja nie używam czegoś takiego, na razie nie potrzebuję. Jeśli chodzi o ilość kawałków calibry to swego jestem pewien i niech cię głowa o to nie bolimajkaistefan pisze: można to tlumaczyc na dwa sposoby:
1.Wsiadajac do tego auta zostawiasz aparat słuchowy w ładowarce
2.Masz (mało prawdopodobne ) auto z jednego kawalka
wujoo933, Dokładnie
Cytat z http://www.topgear.com.pl/
"Gdy Calibra zadebiutowała w 1989 roku miała najbardziej opływową karoserię wśród samochodów produkowanych seryjnie. Współczynnik oporu powietrza Cd wynosił 0,26. Dla porównania - tę samą wartość ma dziś futurystyczne BMW i8"
Cytat z http://www.topgear.com.pl/
"Gdy Calibra zadebiutowała w 1989 roku miała najbardziej opływową karoserię wśród samochodów produkowanych seryjnie. Współczynnik oporu powietrza Cd wynosił 0,26. Dla porównania - tę samą wartość ma dziś futurystyczne BMW i8"
Dokładnie, cali się bardzo przyjemnie jeździ. Szkoda tylko że ludzie robią z nich często jakieś batmobile... I ciężko znaleźć jakąś w ori stanie, a jak się już znajdzie to nie kosztuje 2-3 tyś.
Ostatnio widziałem na mobile albo autoscoucie calibre z chyba 4x4 2.0 turbo, normalnie biały kruk a cena skromne chyba 14 tyś euro.
Ostatnio widziałem na mobile albo autoscoucie calibre z chyba 4x4 2.0 turbo, normalnie biały kruk a cena skromne chyba 14 tyś euro.
Ja dziś doszedłem do przyczyny wysokiego spalania w mojej a8, cały czas myślałem że to przez 19stki, lecz okazało się że to przez klime bez klimy spalanie w trasie jest o 4l mniejsze, a na miejscu nawet do 7l!
Dla porównania: w lecie, w trasie przy spokojnej jeździe do 140km/h, spalanie lpg wynosiło 17-18l, natomiast dziś przy takiej samej jeździe zszedłem do 14l. A jeśli chodzi o miasto, to na klimie dochodziło nawet do 23l lpg, a bez 16,8 wczoraj mi wyszło
Generalnie dziwi mnie to że przez klimę jest aż taka różnica, bo zeszłego lata takiej nie miałem
Dla porównania: w lecie, w trasie przy spokojnej jeździe do 140km/h, spalanie lpg wynosiło 17-18l, natomiast dziś przy takiej samej jeździe zszedłem do 14l. A jeśli chodzi o miasto, to na klimie dochodziło nawet do 23l lpg, a bez 16,8 wczoraj mi wyszło
Generalnie dziwi mnie to że przez klimę jest aż taka różnica, bo zeszłego lata takiej nie miałem
puzzel1 pisze:Ja dziś doszedłem do przyczyny wysokiego spalania w mojej a8, cały czas myślałem że to przez 19stki, lecz okazało się że to przez klime bez klimy spalanie w trasie jest o 4l mniejsze, a na miejscu nawet do 7l!
To fajnie że możesz wyłączyć klimę w d3 to nie możliwe ... a nie powiem w trasie przy aktualnych prognozach by sie przydało
- KRUSZYN_3CITY
- Forum Audi A8
nie ma takiego przycisku. W D3 nie wyłączysz klimy. Ale w serwisie klimatyzacji facet powiedział że błędem jest wyłączanie gdyż sprężarka nie ma wtedy smarowania, olej powinien mieć postać pianki czy coś takiego a na wyłączonej klimie traci swoje właściwości. Pozatym w takim aucie jak A8 z takim zapasem koni to chyba nie robi czy jest włączona czy nie.Damias pisze:A gdzie w D3 jest taki przycisk?
A8 D3 4.0 TDI V8 chip 310KM QUATTRO [G8 DAN]
ALFAROMEO 147 1.6 T.SPARK
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
》Pieniądze, alkohol i narkotyki są dla mądrych ludzi 《
ALFAROMEO 147 1.6 T.SPARK
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
》Pieniądze, alkohol i narkotyki są dla mądrych ludzi 《
- ManiekJames
- Super Klubowicz