Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 FL ALL ] ogrzewanie

longd2
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 FL ALL ] ogrzewanie

Post autor: longd2 » 02 paź 2015, 09:24

Witam cos slabo grzeje dzis ustawilem 22 stopnie i na zimnym silniku i w miare rozgrzewnia lecialo letnie powietrze dodam ze zrobilem taki sam test w A6 allroad z 2002 roku i po 1 km jazdy lecialo gorace i potem stopniowo sie wyrownywalo a u mnie to tak nie dziala dodam ze elektrozawory centralki dzialaja pompka tez pracuje .

ernesto

Post autor: ernesto » 02 paź 2015, 10:59

Ile stopni na blacie było? Chodzi o temperaturę silnika.
Ustaw HI + HI i zobacz co się dzieje wtedy.
Pod kompem sprawdź jaką temperaturę widzą czujniki w kabinie. Jeśli będą widziały zawyżone wskazanie to sterownik klimatronika nie będzie grzał, tylko będzie zbijał wysoką temperaturę.
Trzeba jeszcze się zastanowić czy w A6 nie było dogrzewania. Jeśli był to diesel to ogólnie silniki ON wolniej łapią temperaturę, z tego powodu stosuje się takie dogrzewanie by silnik łapał szybciej wartości pracy i było ciepło w kabinie.

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: ogrzewanie

Post autor: pb41ns » 02 paź 2015, 20:49

longd2 pisze:Witam cos slabo grzeje dzis ustawilem 22 stopnie i na zimnym silniku i w miare rozgrzewnia lecialo letnie powietrze dodam ze zrobilem taki sam test w A6 allroad z 2002 roku i po 1 km jazdy lecialo gorace i potem stopniowo sie wyrownywalo a u mnie to tak nie dziala dodam ze elektrozawory centralki dzialaja pompka tez pracuje .
z kąd ja to znam, u mnie po długiej walce i jednej zimie bez ogrzewania okazało sie że zasyfione były nagrzewnice ,tak sie zawziołem że powyciągałem je i porządnie odkamieniłem sodą kaustyczną, efekt olśniewający i teraz grzeje aż miło. co prawda praca bardzo ciężka ale do ogarnięcia, na początek sprawdż ręką czy węrzyki które idą do samych nagrzewnic robią sie ciepłe

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl