Witam, mam taki problem (pilny), otóż wymienialiśmy u kolegi w A6 C6 deskę rozdzielczą po stłuczce, po podpięciu wszystkiego, podłączyliśmy akumulator i problem w tym, że auto w ogóle nie reaguje na kluczyk. Tzn. idzie otworzyć i zamknąć kluczykiem, ale znowu pilotem nie (gdy kliknę otwieranie lub zamykanie to dioda na pilocie mryga jak głupia), a najgorsze to, że auto w ogóle nie reaguje na włożenie kluczyka do stacyjki, wkładam kluczyk i nic, kierownica się nie odblokowuje, zapłon nie działa, auto nie odpala, diody na liczniku w ogóle się nie świecą, tylko ekran z kilometrami i godziną + datą. Co to może być??
MMI działa, klimatronik gdy przytrzymam REST też, ale nie działają głośniki. Zmieniarka działa, płyty czyta i przełącza a na mmi jest przy włączeniu jej komunikat: An installed component is not valit. Please contact an Audi workshop
![]() |
![]() |
![]() |
[inne ] A6 C6 nie reaguje na pilot
Problem rozwiązany 😉 Wyciągnąłem stacyjkę, odłączyłem kostki, podłączyłem ponownie i auto odżyło, wszystko działa jak należy, błąd z mmi zniknął. Przy okazji radio zaczęło grać i wszystko jest oki 👍 Widocznie któraś kostka stacyjki nie stykała się z pinami i dlatego nie chciało nic działać