Moja druga A8 tez dymi ,ale tylko w jednym przypadku;
jeżli zapalę zimny samochód i przeparkuje go parę metrów dalej i zgaszę,tak że się nie nagrzeje,to na drugi dzień po zapaleniu póści trochę niebieskiego dymu,tak robiła mi D2 3.7l i tak robi moja obecna,żadna nie brała oleju,od wymiany do wymiany w zasadzie nie dolewam,jak jadę ostro ,a kumpel jechał z tyłu ,zero dymka.Jeżeli zgaszę ciepły silnik to na drugi dzień nic nie widać.
Nie wiem co to za przypadłośc tego silnika V8,może ktoś wie o co tu chodzi?
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Kopci na zimnym silniku???
Hmm , nie wiem , ale z tego co czytam na forum to każdemu pali olej :-/skipper pisze:żadna nie brała oleju,od wymiany do wymiany w zasadzie nie dolewam
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
- martinezzg
- Super Klubowicz
ja tam jakoś nie zauważyłem zeby u mnie cokolwiek brało oleju - a jadę go własnie wymieniać - po 20000 z bagnetu i poziomu po środku zszedł mi na niecałe minimum - nie wiem ile to w ilości oleju może być ale podejrzewam ze bardzo malutko go bierze... przebieg mam 206tys....
jednynie co ostatnio zauważyłem i musze spytać w serwisie to czy na wieczór (ok 13 stopni na dworze) jak stoję na swiatłach a za mną auto swieci na mnie swiatłami to z ruru leciutki dymek idzie - nie wiem czy tak ma być..? w zimę przy minus 15 to normalne...ale w końcu to V8 i dużyy wydech....
jednynie co ostatnio zauważyłem i musze spytać w serwisie to czy na wieczór (ok 13 stopni na dworze) jak stoję na swiatłach a za mną auto swieci na mnie swiatłami to z ruru leciutki dymek idzie - nie wiem czy tak ma być..? w zimę przy minus 15 to normalne...ale w końcu to V8 i dużyy wydech....
A8>eSka
no to będzie około 0.5L-1L oleju tak że coś "łyka" ;-)martinezzg pisze:poziomu po środku zszedł mi na niecałe minimum - nie wiem ile to w ilości oleju może być ale podejrzewam ze bardzo malutko go bierze
to jest normalne , to jest para .martinezzg pisze:ednynie co ostatnio zauważyłem i musze spytać w serwisie to czy na wieczór (ok 13 stopni na dworze) jak stoję na swiatłach a za mną auto swieci na mnie swiatłami to z ruru leciutki dymek idzie - nie wiem czy tak ma być..?
U mnie tak samo dymi , tylko że u mnie jeszcze LPG to troszke więcej leci dymku niż na PB
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
- martinezzg
- Super Klubowicz
no to 0,5 l na 20tys - to chyba z tego co czytam u ze innych kolegów potrafi na tysiaka wziąść baaardzo malutko:)
co do dymienia to ja tez mam LPG ....więc się uspokoiłem....
a tak poza tym to normalnie to nie mogę się nacieszyć autem bo jeździ mi się nim zajebiście....
a dzisiaj kładę na niego wosk Race Glaze 55 ..... więc do walki bo cały dzień z kosmetyką mnie czeka....
co do dymienia to ja tez mam LPG ....więc się uspokoiłem....
a tak poza tym to normalnie to nie mogę się nacieszyć autem bo jeździ mi się nim zajebiście....
a dzisiaj kładę na niego wosk Race Glaze 55 ..... więc do walki bo cały dzień z kosmetyką mnie czeka....
A8>eSka
Witam. własnie dzisiaj zauważyłem mimo ciepłego dnia po nocy mocno zaczęła kopcić na biało. Dodam że dymi tylko na zimnym auto jeździ i zapala bez problemów, płynu nie ubywa, oleju tez nie ubywa, od wymiany do wymiany oleju dolewam od 0,5 do 1L w zależności od jazdy. Do czego zajrzeć i co ewentualnie wymienić?
-
- Super Klubowicz