![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Przerywa na gazie
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
Jeżeli zamieniał wtrysk z sąsiadującym to ewidentnie coś jest nie halo z 2 wtryskiwaczem LPG albo cewka albo tłoczek. Obstawiał bym cewkę. Po nagrzaniu zaczynają się cyrki. Spotkałem się z podobnym przypadkiem w jednym z fordów i na regach.pepi pisze:ale wiesz że prawdopodobnie to nie to
ale zobaczymy
no i listwa wymieniona
Nowa przyszła z innymi dyszami dlatego musiałem przekręcić dysze ze starej
od montażu auto jeżdzi jak nowe obroty trzyma równo , zero falowania przerywania itd czyli diagnoza okazała się strzałem w dziesiątkę.
Stara listwę rozkręciłem i tłoczki chodzą leciutko i nie są zasyfione więc to na 100 % wina cewki

Stara listwę rozkręciłem i tłoczki chodzą leciutko i nie są zasyfione więc to na 100 % wina cewki
plan jest taki żeby zakupić barracudy jednak to wymaga delikatnie mówiąc małego nakładu finansowego
a ostatnio przez awarie wisca popłynąłem 1500 zł więc limit $$ się wyczerpał
Co do regów to proste wtryski które bez problemu obsługują ten silnik a to że padła cewka to moim zdaniem przypadek i mógł się zdarzyć w każdej listwie

Co do regów to proste wtryski które bez problemu obsługują ten silnik a to że padła cewka to moim zdaniem przypadek i mógł się zdarzyć w każdej listwie