![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Listwa led w drzwiach pakiet ambitne
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Listwa led w drzwiach pakiet ambitne
Witam szukalem ale nie znalazlem przestala mi swiecic listwa ledowa w dzwiach tylnich nad podlokietnikiem z pakietu ambitne
czy mozna ja jakos sprawdzic w sesie podania zewnetrznego napiecia 12v w celu wykluczenia spalenia tej listwy?
czy mozna ja jakos sprawdzic w sesie podania zewnetrznego napiecia 12v w celu wykluczenia spalenia tej listwy?
po zdjeciu boczka najlepiej go wziasc na stol i podlaczyc napiecie z innego aku moze byc jakis maly np.zelowy 1.3ah byle by byl naladowany i mial dobry prad i napiecie przekraczajace 12v
na boczku jest przetwornica napiecia w zasadzie gdy ja rozebralem to stwierdzilem ze to jest nic innego jak falownik pradu stalego dlatego tez miedzy innymi mozna regulowac natężenie swiatla,wchodza do niego dwa przewody (zielony +) i (brazowy -)
po podaniu napiecia uslyszy sie czestotliwosc falownika taki slaby pisk gdy jest dobry a gdy bedzie uszkodzony bedzie cisza trzeba sie przysluchac bo to jest cichy dzwiek,ktos kto mial do czynienia z falownikami to bedzie wiedzial o jaka czestotliwosc chodzi przy falowniku,rozebralem i byl spalony tranzystor wymienilem na mocniejszy i smiga,swoja droga te przetrownice moga nie zle namieszac z oswietleniem przestrzeni nog z tylu to jest na tym samym obwodzie gdy zrobielem ta przetrownice pojawilo mi sie oswietlenie takze nog z tylu,listwy nie wyciagalem bo nie bylo potrzeby
na boczku jest przetwornica napiecia w zasadzie gdy ja rozebralem to stwierdzilem ze to jest nic innego jak falownik pradu stalego dlatego tez miedzy innymi mozna regulowac natężenie swiatla,wchodza do niego dwa przewody (zielony +) i (brazowy -)
po podaniu napiecia uslyszy sie czestotliwosc falownika taki slaby pisk gdy jest dobry a gdy bedzie uszkodzony bedzie cisza trzeba sie przysluchac bo to jest cichy dzwiek,ktos kto mial do czynienia z falownikami to bedzie wiedzial o jaka czestotliwosc chodzi przy falowniku,rozebralem i byl spalony tranzystor wymienilem na mocniejszy i smiga,swoja droga te przetrownice moga nie zle namieszac z oswietleniem przestrzeni nog z tylu to jest na tym samym obwodzie gdy zrobielem ta przetrownice pojawilo mi sie oswietlenie takze nog z tylu,listwy nie wyciagalem bo nie bylo potrzeby
szukałbym przyczyn w kabelkach miedzy drzwiami a budą... Tak pierwsze mi przyszło na myśl 

Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
No dzisiaj to myślałem że mnie poje...ie jak złożyłem boczek tapicerki. Patrzę a tu listwa nie świeci.
Wymieniłem klamkę bo miałem wciśnięty przycisk od advanced key.
Listwa przestała sobie świecić. Tak po prostu.
Muszę sprawdzić ta przetwornice gorzej jak będzie sprawna a prąd się gdzieś plwczesniej zgubił.
EDIT.
Wsiadam do auta zapałem i listwa działa. Za to w tylnych prawych drzwiach przestała świecić
Wymieniłem klamkę bo miałem wciśnięty przycisk od advanced key.
Listwa przestała sobie świecić. Tak po prostu.
Muszę sprawdzić ta przetwornice gorzej jak będzie sprawna a prąd się gdzieś plwczesniej zgubił.
EDIT.
Wsiadam do auta zapałem i listwa działa. Za to w tylnych prawych drzwiach przestała świecić

witaj w świecie d3, mi zapalaja sie najpierw prawa przód lewa tył i po 2 sekundach lewy przód i prawy tyłmkbewe pisze:EDIT.

heh to nic przed chwilą wróciłem do domu, wszystkie listwy świecą jak wcześniejraftor pisze:witaj w świecie d3, mi zapalaja sie najpierw prawa przód lewa tył i po 2 sekundach lewy przód i prawy tył i tak mam od zakupu ale generlanie działa cały czas tylko przy właczaniu zapłonu odpala sie tak jak napisałem powyżej

Takie pytanie na szybko bo walczę z jednym ledem na drzwiach, raz świeci raz nie świeci, kombinowałem już z tym sporo,
Do tej całej przetwornicy mam cały czas prąd,
Czy możliwe jest ze przetwornica kończy żywot i raz działa raz nie??.
Ma ktoś jej numer żebym sobie taką mógł zamówić bo na allegro w ogóle takiego czegoś nie mogę znaleźć
Do tej całej przetwornicy mam cały czas prąd,
Czy możliwe jest ze przetwornica kończy żywot i raz działa raz nie??.
Ma ktoś jej numer żebym sobie taką mógł zamówić bo na allegro w ogóle takiego czegoś nie mogę znaleźć