Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 04 4.2MPI/LPG ] Listwa led w drzwiach pakiet ambitne

Damiann79
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 04 4.2MPI/LPG ] Listwa led w drzwiach pakiet ambitne

Post autor: Damiann79 » 22 paź 2015, 19:50

Witam szukalem ale nie znalazlem przestala mi swiecic listwa ledowa w dzwiach tylnich nad podlokietnikiem z pakietu ambitne
czy mozna ja jakos sprawdzic w sesie podania zewnetrznego napiecia 12v w celu wykluczenia spalenia tej listwy?

Damiann79
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Damiann79 » 23 paź 2015, 19:16

dzis ogarnolem problem tej listwy led,uszkodzona byla przetwornica napiecia
pozdrawiam

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 23 paź 2015, 19:56

Napisz dla potomnych jak to diagnozowałeś i dostałeś się do tej listwy ;)
Kontakt: nick + @wp.pl

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 23 paź 2015, 20:13

żeby dostać się do listwy trzeba boczek tapicerki zdjąć, wiem bo widziałem to w sowim jak wymieniałem jakiś tam przycisk u siebie.... ale jak się do tego dostać konkretnie nie wiem i fajnie by było gdybby kolega konkretnie napisał :)

Damiann79
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Damiann79 » 23 paź 2015, 21:59

po zdjeciu boczka najlepiej go wziasc na stol i podlaczyc napiecie z innego aku moze byc jakis maly np.zelowy 1.3ah byle by byl naladowany i mial dobry prad i napiecie przekraczajace 12v
na boczku jest przetwornica napiecia w zasadzie gdy ja rozebralem to stwierdzilem ze to jest nic innego jak falownik pradu stalego dlatego tez miedzy innymi mozna regulowac natężenie swiatla,wchodza do niego dwa przewody (zielony +) i (brazowy -)
po podaniu napiecia uslyszy sie czestotliwosc falownika taki slaby pisk gdy jest dobry a gdy bedzie uszkodzony bedzie cisza trzeba sie przysluchac bo to jest cichy dzwiek,ktos kto mial do czynienia z falownikami to bedzie wiedzial o jaka czestotliwosc chodzi przy falowniku,rozebralem i byl spalony tranzystor wymienilem na mocniejszy i smiga,swoja droga te przetrownice moga nie zle namieszac z oswietleniem przestrzeni nog z tylu to jest na tym samym obwodzie gdy zrobielem ta przetrownice pojawilo mi sie oswietlenie takze nog z tylu,listwy nie wyciagalem bo nie bylo potrzeby

Awatar użytkownika
chrisvtr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chrisvtr » 05 lis 2015, 23:08

mam podobny problem , też mi przestała świecić ta listwa w tylnych prawych drzwiach ale,,,, i tu moje zdziwienie - po otwarciu drzwi podswietlenie sie zapala , jak zamknę drzwi gaśnie , pozostałe 3 drzwi świecą cały czas , jakieś wskazówki ?
Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 06 lis 2015, 08:55

szukałbym przyczyn w kabelkach miedzy drzwiami a budą... Tak pierwsze mi przyszło na myśl :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 14 lis 2015, 18:28

No dzisiaj to myślałem że mnie poje...ie jak złożyłem boczek tapicerki. Patrzę a tu listwa nie świeci.
Wymieniłem klamkę bo miałem wciśnięty przycisk od advanced key.

Listwa przestała sobie świecić. Tak po prostu.
Muszę sprawdzić ta przetwornice gorzej jak będzie sprawna a prąd się gdzieś plwczesniej zgubił.

EDIT.
Wsiadam do auta zapałem i listwa działa. Za to w tylnych prawych drzwiach przestała świecić <bezradny>

Motostacja

Post autor: Motostacja » 14 lis 2015, 23:56

mkbewe pisze:EDIT.
Wsiadam do auta zapałem i listwa działa. Za to w tylnych prawych drzwiach przestała świecić <bezradny>
witaj w świecie d3, mi zapalaja sie najpierw prawa przód lewa tył i po 2 sekundach lewy przód i prawy tył :D i tak mam od zakupu ale generlanie działa cały czas tylko przy właczaniu zapłonu odpala sie tak jak napisałem powyżej

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 15 lis 2015, 00:22

raftor pisze:witaj w świecie d3, mi zapalaja sie najpierw prawa przód lewa tył i po 2 sekundach lewy przód i prawy tył i tak mam od zakupu ale generlanie działa cały czas tylko przy właczaniu zapłonu odpala sie tak jak napisałem powyżej
heh to nic przed chwilą wróciłem do domu, wszystkie listwy świecą jak wcześniej :) sami się spier.... i samo się naprawiło. ehhh ten samochód mnie wykończy nerwowo :P

Damiann79
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Damiann79 » 22 lis 2015, 20:32

jesli ktos ma problem w ogole z podswietlaniem tych listw w drzwiach np.z poziomu regulacji i wlaczania MMI i nie mozna znalezc przyczyny usterki to mozna sobie je podlaczyc na stale pod oswietlenie klamki wewnetrzej i beda swiecic po zalaczeniu swiatel pozycyjnych lub postojowych

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 27 lut 2016, 16:00

Takie pytanie na szybko bo walczę z jednym ledem na drzwiach, raz świeci raz nie świeci, kombinowałem już z tym sporo,
Do tej całej przetwornicy mam cały czas prąd,
Czy możliwe jest ze przetwornica kończy żywot i raz działa raz nie??.

Ma ktoś jej numer żebym sobie taką mógł zamówić bo na allegro w ogóle takiego czegoś nie mogę znaleźć

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl